Slišković: Bili smo za nijansu bolji, ali to neće mnogo utjecati na prvaka BiH

Radiosarajevo.ba
Slišković: Bili smo za nijansu bolji, ali to neće mnogo utjecati na prvaka BiH
Veliki trijumf ostvarili su nogometaši Zrinjskog u okviru derbija 8. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, savladavši na svom terenu nogometaše Sarajeva, no čini se kako ta pobjeda neće mnogo toga promijeniti u utrci za titulu.

Već sutra, u utakmici protiv Krupe, ekipa Željezničara ima priliku stići do značajne prednosti i time dodatno osigurati prvo mjesto na tabeli, a toga je svjestan i Blaž Slišković, šef stručnog štaba tima koji je trijumfovao danas.

Slišković ističe kako je poprilično zadovoljan igrom svoje ekipe, te kako će se unatoč svemu potruditi da ostvare ciljeve do kraja prvenstva.

"Mislim da smo za nijansu bili bolji, a i Sarajevo je odigralo jedno veoma kvalitetnu utakmicu, iznenađujuće fizički izdržljivo, jer smo pretpostavljali da Sarajevo neće moći držati ritam svih 90 minuta. Na našu žalost to se nije desilo i mi smo imali velike probleme na terenu. Mi smo imali probleme sa padom koncentracije i to nas je moglo skupo stajati svega, jer u takvim situacijama se zna desiti da se okrene rezultat. Na našu sreću mi smo uspjeli održati do kraja rezultat, ali složio bih se da ovaj rezultat neće mnogo utjecati na prvaka BiH. No, želim svima sreću do kraja prvenstva, posebno našim današnjim protivnicima", zaključuje Slišković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije