Švrakić: Čestitam Zrinjskom, mislim da smo zadovoljili svu publiku

Radiosarajevo.ba
Švrakić: Čestitam Zrinjskom, mislim da smo zadovoljili svu publiku
Derbi 8. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine završen je velikim slavljem i pobjedom ekipe Zrinjskog na ekipom Sarajeva, čime su nogometaši sa Koševa praktično na minimum sveli šanse za osvajanje titule ove sezone.

Ipak, niko ne može biti nezadovoljan današnjom igrom oba tima, koji su ponudili mnoštvo uzbuđenja i čak pet golova koje smo gledali na utakmici u Mostaru.

"Mislim da je bila jedna lijepa utakmica, vidjeli smo pet golova, lijepih akcija. Nažalost i jedna i druga ekipa su se borile vjerovatno za drugu poziciju, ali šta je tu je. Mislim da smo zadovoljili gledaoce na stadionu i ispred TV ekrana. Ja čestitam Zrinjskom na pobjedi i dobroj, fer i korektnoj utakmici. Želim im sreću u zadnja dva kola, da ostvare svoje ciljeve kao što ćemo i mi pokušati", istakao je Zijad Švrakić, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba FK Sarajevo, nakon ove utakmice.

Na ovoj utakmici nijanse su odlučivale, smatraju treneri oba tima, te su se brojni navijači Sarajeva pitali da li bi ishod bio drugačiji da je u ekipi bio Haris Duljević, ponajbolji pojedinac Bordo tima. Ipak, budući da je ova utakmica gotova i izgubljena, svi se nadaju da će Duljević biti spreman za naredni susret, a isto ističu i iz stručnog štaba Sarajeva.

"Svaki igrač je bitan za našu ekipu, Duljević je sigurno naš najkvalitetniji igrač i naravno da nam je nedostajao. Sve informacije koje imamo su te da će on do srijede biti okej, zasad je bolje i mi se nadamo da će nam se pridružiti jer naš ritam je zaista ubitačan. Mislim da će biti spreman za revanš utakmicu Kupa BiH", zaključio je Švrakić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije