Zrinjski savladao Sarajevo i "preskočio" Bordo tim na tabeli

Radiosarajevo.ba
Zrinjski savladao Sarajevo i "preskočio" Bordo tim na tabeli
Veliku pobjedu izvojevali su nogometaši Zrinjskog na domaćem terenu u Mostaru, gdje su u okviru derbija 8. kola Lige za prvaka BiH dočekali nogometaše Sarajeva.

Iako je utakmica krenula u dosta sporom ritmu, nakon pola sata obje ekipe uspjele su da dođu do željene igre, te je uslijedila prava golijada na ovom susretu, čime je itekako opravdan epitet derbija u Mostaru.

Najprije je golom Mešanovića u 33. minuti domaća ekipa uspjela doći do slavlja i velike prednosti, čime su stekli i psihološku prednost u ovom susretu protiv ekipe Sarajeva koja se bori na dva fronta, tačnije u Kupu i prvenstvu.

Ipak, to nije toliko utjecalo na nogometaše Sarajeva, koji su vrlo brzo uspjeli stići do izjednačenja, te je velikom broju navijača ovog tima slavlje u 41. minuti donio Crnkić, postavivši i konačan rezultat prvog dijela.

Drugo poluvrijeme otvoreno je zaista fantastičnom golijadom, a ponovo su do prednosti stigli domaći nogometaši. U 47. minuti mrežu gostiju zatresao je Stojkić. Ipak, slavlje Zrinjskog bilo je kratkog daha, jer je samo tri minute kasnije Sarajevo stiglo do drugog izjednačenja, a ovog puta precizan je bio Sarić.

No, posljednju riječ u ovoj utakmici ipak su dali igrači domaćeg tima, koji su stigli do velikog trijumfa. U 67. minuti, nakon sjajnog prodora, gol vrijedan pobjede postigao je Tomić, iako je golman Sarajeva sjajno intervenirao u prvi mah.

Time je postavljen i konačan rezultat ove utakmice, u kojoj je Sarajevo novim porazim smanjilo svoje šanse za osvajanje titule u ovoj sezoni. S druge strane, nogometaši Zrinjskog su se ovom pobjedom još aktivnije uključili u borbu za titulu, te su "preskočili" Bordo tim na tabeli Lige za prvaka, stigavši na samo bod zaostatka za prvoplasiranim Željezničarom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije