Sjajan debi u novom klubu: Trener i novinari hvale bivšeg kapitena Sarajeva

J. M.
Sjajan debi u novom klubu: Trener i novinari hvale bivšeg kapitena Sarajeva
Foto: MDR / Trenutak kada je Mihoijević spasio gol svog tima

Marko Mihojević je na sjajan način debitirao u novom klubu. Njegov Erzgebirge Aue je na startu 2. Bundeslige pobijedio u gostima Greuther Fürth 2:0, a bivši kapiten Sarajeva bio je jedan od najboljih igrača na terenu po ocjeni medija.

"Bio je rizik staviti Marka u tiom u prvoj zvaničnoj utakmici. Još nije 100 posto spreman", rekao je Daniel Meyer, trener Auea, koji je tokom priprema često kritizirao 23-godišnjeg Trebinjca da je stigao nespreman na posudbu iz PAOK-a.

No, to se nije dalo primijetiti na prvoj utakmici, na kojoj je Mihojević igrao centralnog defanzivca u tandemu s Sörenom Gontherom. Pri rezultatu 0:1, Mihojević je spasio siguran gol izbacivši loptu s gol-linije nakon što je njegov golman već bio savladan.

"Nevjerovatno je kako su se Mihojević i Gonther sporazumijevali, kao da godinama igraju zajedno. Marko ima sjajan mentalitet i sretan sam zbog njega", rekao je trener Auea nakon što je njegov tim nakon punih šest godina sezonu započeo pobjedom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije