Skandal: Kvesićev Aue pred ispadanjem iz "cvajte" zbog sudijske krađe

Radiosarajevo.ba
Skandal: Kvesićev Aue pred ispadanjem iz "cvajte" zbog sudijske krađe
Foto: Bild / Ovo nije bio gol za sudiju Storksa i njegove pomoćnike
Utakmicama posljednjeg kola u nedjelju je okončano takmičenje u 2. Bundesligi.

Dok su Fortuna i Nurnberg odranije obezbijedili plasman u 1. ligu, a Holstein Kiel mjesto u baražu, prava drama obilježila je borbu za opstanak čak sedam ugroženih timova.

Dynamo Dresden Harisa Duljevića uspio se spasiti, ali (još) ne i Erzgebirge Aue za koji nastupa bivši član mlade reprezentacije BiH Mario Kvesić.

"Ljubičasti" iz Aue su u posljednjem kolu igrali "majstoricu" protiv Darmstadta u gostima, a utakmicu je obilježilo skandalozno suđenje Sören Storksa.

Ovaj sudija najprije nije priznao čist pogodak Auea, iako je lopta debelo prešla gol-liniju, a potom je goste zakinuo i za jedanaesterac. Na nesreću igrača Auea, video tehnologija prisutna je samo u 1. Bundesligi, ne i u "cvajti".

Košmarni scenario za igrače Auea kompletiran je četiri minuta prije kraja: Iako im je odgovarao i remi za opstanak, primili su gol kojim je Darmstadt došao do nezaslužene pobjede. Svoju ulogu u skandaloznoj utakmici, kako je nazivaju njemački mediji, imao je i Mario Kvesić odigravši posljednjih 11  minuta.

Sreća u nesreći je da Aue ima još jednu šansu za opstanak, u dvije utakmice baraža protiv Karlsruhea, ali je pitanje hoće li se ekipa uspjeti oporaviti u svega četiri dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije