Svi ga hvale: Treba li Baždarević pozvati Kvesića u reprezentaciju?

Radiosarajevo.ba
Svi ga hvale: Treba li Baždarević pozvati Kvesića u reprezentaciju?
/ Foto: FC Erzgebirge Aue
Rijetko se dešava da neka ekipa ubjedljivo izgubi na svom terenu, a njen fudbaler bude proglašen za igrača utakmice.

Upravo to se desilo  Mariju Kvesiću, bivšem članu mlade reprezentracije BiH, koji trenutno nastupa u redovima njemačkog drugoligaša Erzgebirge Aue.

Njegov tim je u nedjelju izgubio 1:3 od Uniona iz Berlina, ali se nakon utakmice najviše govorilo o sjajnom nastupu 24-godišnjeg Kvesića.

Bivši igrač Širokog Brijega postigao je jedini gol za svoj tim, stvorio brojne šanse saigračima, pretrčao 11,2 kilometra, oduševio navijače i trenera.

"Igra koju je Mario pružio bila je senzacionalna i značajna je za njegovo samopouzdanje", rekao je Pavel Dončev, trener Auea.

Kvesić je zadovoljan svojom igrom, ali ne i rezultatom jer je, zahvaljujući njemu, Erzgebirge Aue potpuno nadigrao drugoplasirani Union.

Možda je vrijeme da i selektor Mehmed Baždarević obrati pažnju na radilicu Erzgebirge Auea čiji bi igrački i trkački kvaliteti dobro došli u srednjem redu reprezentacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije