Džeko bi mogao oboriti i rekord Gabriela Batistute

Radiosarajevo.ba
Džeko bi mogao oboriti i rekord Gabriela Batistute
Fudbalski klub Roma, u čijem dresu nastupa i bh. reprezentativac Edin Džeko, savladao je u nedjelju Palermo rezultatom 4:1. Ta utakmica donijela je i neke pomake u Džekinoj profesionalnoj karijeri, posebno kada je riječ o rekordima.

Naime, postignutim pogotkom na posljednjoj utakmici Džeko je stigao do učinka od osam pogodaka u devet utakmica, koliko je odigrao ove sezone, što ga je dovelo na sami vrh liste najbolji strijelaca italijanskog fudbalskog prvenstva.

Također, potvrđeno je i da je ovo njegova najbolja sezona ikada, kada je riječ o profesionalnoj karijeri, te u prosjeku razmak između dva Edinova pogotka iznosi 88.7 minuta.

Ipak, to nije sve, te bh. napadač još može popraviti svoj prosjek i obarati nove rekorde, a već u narednom, desetom kolu italijanske Serije A, kada Roma igra protiv Sassuola, Džeko će imati priliku da obori rekord legendarnog argentinskog napadača Gabriela Batistute.

Riječ je o rekordu starom 16 godina, kada je u sezoni 2000./2001. Batistuta uspio da u prvih deset utakmica postigne deset golova. Da bi izjednačio ovaj rekord, Džeko u sutrašnjoj utakmici mora dva puta zatresti mrežu protivnika, što zaista nije nemoguće.

Inače, Džeko je na 13. prvenstvenih utakmica pogađao za rimski tim, a zahvaljujući tome Roma je pobijedila čak 12. puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije