Ovo je Džekin idealni tim igrača

Anadolija
Ovo je Džekin idealni tim igrača
Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, za Sky Sport je izabrao idealan tim od igrača s kojima je imao priliku da igra tokom karijere.

Tom prilikom je rekao da je Franceso Totti, kapiten Rome, jedan od pet najboljih igrača svijeta svih vremena.

"Za mene je Totti jedan od pet najboljih svjetskih fudbalera svih vremena. Igrati s njim i imati priliku dobiti loptu od njega je nevjerovatan osjećaj. Sjećam se kada sam odrastao italijanska liga je bila vjerovatno najbolja na svijetu i tada sam gledao Tottija, a sada imam priliku da igram s njim. Kada ga vidite na i oko trening kampa ili u svlačionici, ne bi znali da je to Totti. To je ono što ga čini tako velikim igračem i legendom", kazao je Džeko.

Bh. napadač je uputio i velike pohvale na račun Joe Harta, nekadašnjeg saigrača iz Manchester Cityja, a od ove sezone golmana Torina.

"Hart je definitivno najbolji golman s kojim sam igrao. Četiri i po godine smo bili saigrači u Manchester Cityju i u tom periodu nas je mnogo puta spasio. Dva naslova koja sam osvojio sa Cityjem su definitivno njegova zasluga, jer je imao veliki broj fantastičnih odbrana. Bio je uvijek uz tim. Ako bi krenulo po zlu, on je uvijek bio pozitivan i vikao na nas iza leđa. Zato je on moj broj jedan", istakao je Džeko.

Džekinih idealnih 11 izgleda ovako: Hart; Maicon, Jerome Boateng, Kompany, Kolarov; Yaya Toure, Lampard, Silva; Totti, Aguero, Tevez.

Džeko je karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru, a kasnije je igrao za Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg, Manchester City i sada Romu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije