FK Sarajevo ostaje bez kapitena: Marko Mihojević potpisao za PAOK

Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo ostaje bez kapitena: Marko Mihojević potpisao za PAOK
Marko Mihojević, sada već bivši kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, večeras je postao novi nogometaš solunskog PAOK-a, s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.

Ovakav transfer stigao je nakon njegove dobre partije na utakmici reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, nakon čega je kapiten Bordo tima napustio kamp Zmajeva.

Uz dozvolu selektora Roberta Prosinečkog putovao je u Grčku gdje je, nakon uspješno završenih ljekarskih pregleda, parafirao ugovor s novim klubom.

PAOK je pored Mihojevića danas predstavio i francuskog fudbaler Thibaulta Moulina, a jasno je da su nakon dovođenja njih dvojice ambicije kluba nepromijenjene - cilj je osvojiti naslov prvaka Grčke.

Sarajevo će, na ime obeštećenja, dobiti 500.000 eura, a Mihojević je drugi fudbaler kojeg je Bordo tim prodao solunskom klubu pošto je ranije otišao Gojko Cimirot, koji je nedavno prešao u redove Standarda iz Liegea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije