Allegri ponovo kritizirao: Pjanić previše komplicira igru, mora to biti bolje

Radiosarajevo.ba
Allegri ponovo kritizirao: Pjanić previše komplicira igru, mora to biti bolje
Juventus je na gostovanju svladao Atalantu 1:0 u prvoj utakmici polufinala Talijanskog kupa, a u ekipu se vratio Buffon nakon mjesec i pol dana stanke i obranio jedanaesterac u svojoj prvoj kup utakmici nakon pet godina.

"Drago mi je zbog Gigija. Nije ga bilo s nama 45 dana, ali to ne znači da je zaboravio braniti. Odmorio se nekoliko sedmica i sada je opet prvi golman. Szczesny je bio sjajan i ima mentalitet prvaka, ali Buffon je Buffon", rekao je Allegri.

Ipak, Allegri je većinu obraćanja medijima posvetio kritiziranju igre Miralema Pjanića, na kojeg se okomio nakon sinoćnje utakmice.

"Nekada zna komplicirati stvari i pokušava odigrati loptu kroz nekoliko igrača. Bolje bi bilo da odigra u takvim trenucima na stranu i pokuša razvući obranu suparnika", istaknuo je Allegri.

"Na kraju nas je Atalanta pritisnula i malo smo osjećali umor, ali smo izdržali. Imamo dobar rezultat, no ništa još nije gotovo (uzvrat za mjesec dana, nap. a.). Drago mi je da i ove godine poštujemo kup", završio je Allegri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije