Derbi kola na Pecari: Veliki preokret Širokog protiv Sarajeva

3
A. S.
Derbi kola na Pecari: Veliki preokret Širokog protiv Sarajeva
FOTO: Radiosarajevo.ba / Utakmica Široki Brijeg - Sarajevo

Nogometaši Širokog Brijega osvojili su velika tri boda na Pecari u derbi susretu protiv Sarajeva.

Tim s Koševa je nakon 45 minuta imao vodstvo od 1:0, ali su u nastavku domaći uspjeli postići dva gola i doći do potpunog preokreta - 2:1.

Široki je sa nova tri boda uhvatio ponovo priključak za Europom, dok je tim s Koševa sve više udaljen od lidera Zrinjskog, koji već sada ima 17 bodova prednosti.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Prvo poluvrijeme

Široki je i u prvom dijelu imao više loptu u nogama, ali je tim s Koševa igrao i tražio svoju šansu iz kontranapada.

Ipak, prvu bolju priliku zapisali smo u 11. minuti. Andrej Đokanović je bio u dobroj poziciji za šut, ali ga je zaustavio golman Dario Miškić. Lopta se zatim odbila do Darke Bodula, koji je  šutirao preko gola.

Igralo se po teškom terenu, igrači su tražili šansu za gol, ali pravih prilika nije bilo. Domaći su imali veći posjed lopte (51-49 posto), u kornerima su nakon 45 minuta vodili 3:2.

Sarajevo je do vodstva došlo u 35. minuti. Halid Šabanović je poslao sjajnu loptu ka Pidri, koji je primio loptu i divno prevario svog čuvara, a potom centaršutem pronašao Dražena Bagarića. Bivši igrač Širokog je iz drugog pokušaja pogodio mreži i doveo Sarajevo u vodstvo od 1:0.

Tim s Koševa je do kraja prvog dijela, u preostalih 10 minuta, uspio sačuvati vodstvo.

Drugo poluvrijeme

Početkom drugog dijela, domaći su izjednačili na 1:1. Brekjalo je sjajno ubacio loptu u kazneni prostora Sarajeva, gdje je bio Tonći Mujan i postigao lijep gol za svoj tim. Igrača se 51. minuta.

U 57. minuti Sarajevo je ostalo sa 10 igrača. Bodul je dobio crveni karton, nakon što jer u gužvi udario jednog igrača Širokog.

Sve to je vidio sudija Dragan Petrović, a žute kartone su dobili Ivan Ikić i Božo Musa.

Nakon što su domaći uspjeli izjednačiti, ritam igre je malo pao. Široki je na sve načine pokušavao doći do tri boda. Pola sata je bilo dovoljno za potpuni preokret.

No, ni Sarajevo se nije predavalo. Trener Sabljić je tražio tri boda, pa je s klupe u 69. minuti uveo "svježu krv"-  Šabanović i Bagarić su napustili igru, a na terenu su ušli Oremuš i Ahmetović. Kasnije je ušao Kobiljar umjesto Velkoskog.

U 85. minuti penal za Široki. Kurdić je oborio Lukića, a sudija Petrovićč pokazao na bijelu tačku. Bože Vukoja bio je siguran s "kreča".

Sudija je produžio susret za pet inuta, ali Bordo tim s deset igraćča nije uspio izjednačiti na 2:2.

    

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Praljak "osvanuo" i na Pecari, NSBiH na potezu

Nakon mrlje na nogometnu partiju mostarskog Zrinjskog i Posušja, gdje su najvatrenije pristalice domaćeg kluba istakli fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, sličnu scenu smo vidjeli i u Širokom Brijegu.

Sudiji iz Banje Luke, Draganu Petroviću, nije smetalo što na stadionu Pecara, ispod tribine gdje su smješteni navijači Širokog Brijega, također bila fotografija osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Podsjetimo, ratni zločinac Slobodan Praljak je izricanje drugostepene presude prekinuo ispijanjem bočice otrova u raspravnoj dvorani Haškog suda za ratne zločine u novembru 2017. godine.

Na potezu je Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koja će, ukoliko sve završi u izvještajima delegata, sankcionisati odgovorne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije