Široki Brijeg i Sloboda podijelili bodove na Pecari

0
Radiosarajevo.ba
Široki Brijeg i Sloboda podijelili bodove na Pecari
Print Screen / Široki Brijeg ispao iz Europe

Široki Brijeg i Sloboda podijelili su večeras bodove na Pecare, u jednoj od najdosadnijih utakmica m:tel Premijer lige BiH ove sezone.

Domaćin je imao incijativu na travnjaku Pecare u prvim minutama, ali nije uspio to kapitalizirati pogotkom.

Čak se može reći da su gosti kreirali najbolju priliku u uvodu meča, kada je Maksimović iznenada istrčao pred Miškića nakon dugog pasa Dženisa Beganovića, ali je nogometaš Slobode poslao loptu preko gola Širokog.

Matursko veče udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Matursko veče udar na džepove roditelja: Koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo slavlje?

Lukić prijeti na drugoj strani, ali pogađa vanjski dio mreže. Zatim je Mujan pokušao u 18. minuti, Bukvić odbranio, a isti igrač iz dobre pozicije poslao loptu daleko iznad gola Tuzlaka dvije minute kasnije.

Ako je prvo poluvrijeme bilo dosadno, šta tek reći za drugi dio utakmice. Bila je to prava patnja za gledaoce, monotona predstava bez previše prilika.

Vrijedna pomena je ipak šansa za Mujana u 79. minuti, kada je ofanzivac Širokog sam istrčao pred Bukvića, ali vratar Slobode je skratio ugao i izvrsno intervenisao tako da je ostalo 0:0. Tri minute kasnije isti igrač je opet pokušao šutem iskosa, ali Bukvić je to s lakoćom uhvatio.

U samom finišu meča priliku je imao kapiten Širokog Božo Musa, nakon kornera je šutirao pored gola gostiju.

Rezultat se tako nije mijenjao. Ništa-ništa ostalo je do završetka, piše SC Sport.

Široki Brijeg – Sloboda 0:0

Stadion Pecara. Glavni sudija: Benjamin Deljković (Sarajevo). Žuti kartoni: Karišik, A. Beganović, Bukvić i trener Žižović (Sloboda).

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić (Paponja), Obšivač, Musa, Brekalo, Jurić, Ćavar (Mašić), Vukoja, Blagaić (Ikić), Mujan (Llanos), Lukić.

SLOBODA: Bukvić, Ćivić, Jusić, Karišik, A. Beganović, Maksimović (Veselinović), Balić, Mehmedović (Husejinović), Osmić (Kurtalić), Dž. Beganović (Alić), Ramić (Hasanović).

Podsjetimo, sutra se igra veliki derbi na stadionu Grbavica između Željezničara i Zrinjskog, a ovaj susret počinje u 18 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije