Tuzla City deklasirao Leotar: Tuzlaci se vratili u utrku za titulu

Radiosarajevo.ba
Tuzla City deklasirao Leotar: Tuzlaci se vratili u utrku za titulu
FOTO: Facebook / Igrači Tuzla Cityja

Tuzla City je u 15. kolu Premijer lige BiH danas na Tušnju deklasirao Leotar savladavši ga s ubjedljivih 4:0.

Tako je klub iz Simin Hana prekinuo crni niz od četiri utakmice bez pobjede u PLBiH, te održao kakav-takav priključak za Zrinjskim na vrhu tabele, piše SC Sport.

Trenutno je Tuzla City na dva boda iza Plemića, koji ipak imaju i utakmicu manje pošto sutra gostuju Želji na Grbavici.

Velika akcija FUP-a u Sarajevu: Duge cijevi, slijede hapšenja

Velika akcija FUP-a u Sarajevu: Duge cijevi, slijede hapšenja

Zanimljivo, bio je ovo danas meč sa tri dosuđena penala, a samo je jedan realiziran. Promašivali su Mirzad Mehanović i Miloš Aćimović, a siguran je samo bio Sulejman Krpić.

Mirno je otvorena današnja utakmica, a onda je uslijedilo nekoliko oštrih startova s obje strane. Potom smo dočekali i prva uzbuđenja, a do vodstva Tuzla City dolazi u 15. minuti. Tada je Mehanović lijepo centrirao, a Krpić glavom loptu poslao u gol za 1:0.

Minut poslije je Leotar mogao da uzvrati, ali Ognjen Todorović u dva navrata nije uspio da matira Bakira Brajlovića, koji se istakao s dvije odbrane.

U 20. minuti je Mehanović izborio i penal za Tuzla City, ali se onda obrukao udarcem s bijele tačke pošto je loptu poslao visoko preko gola. Ipak, Mehanović u 25. minuti upisuje novu asistenciju.

Tada je centrirao i pred golom Trebinjaca pronašao Adnana Džafića, kojem nije bilo teško glavom da zatrese mrežu za 2:0.

U 31. minuti je već bilo 3:0, a tada je Mehanović stigao i do pogotka. Centrirao je on iz kornera, lopta je došla do Doffa, a Argentinac ju je vratio za Mehanovića. On je ušao u šesnaesterac te iskosa šutirao i pogodio donji lijevi ugao gola Vukanovića.

U finišu prvog dijela još je jednu dobru šansu imao Krpić, ali je izblokiran, da bi drugi dio sjajno otvorio Leotar.

Napadali su Trebinjci i pokušavali se vratiti u utakmicu, a idealnu priliku je u 49. minuti imao Miloš Aćimović jer je dosuđen penal za Leotar. Ipak, Aćimovićev šut je zaustavio Brajlović i ostalo je 3:0.

Napadao je Leotar i nakon toga, Maksimović je tresao prečku, ali do gola nisu mogli. U 74. minuti je do četvrtog gola zamalo došao Tuzla City. Krpić je tada zaobišao i golmana Vukanovića, šutirao, ali je loptu na putu ka mreži stigao jedan defanzivac Leotara i izbio je.

Do kraja je Leotar još jednom tresao okvir gola preko Milovića koji pogađa stativu, a u 85. minuti je Krpić golom iz penala stavio tačku na utakmicu pogodivši za konačnih 4:0.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Tuzla City – Leotar 4:0 (Krpić 15′, 85’p, Džafić 25′, M. Mehanović 31′)

TUZLA CITY: Brajlović, Šukilović, Nukić, Čeliković, Mehidić, Karjašević, Mišić, M. Mehanović, Doffo, Džafić, Krpić.

LEOTAR: Vukanović, Milović, Arsić, Đurić, Andrić, Maksimović, Čolić, M. Perišić, Todorović, Sekulović, Aćimović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije