Bivši nogometni reprezentativac BiH teško bolestan

0
Radiosarajevo.ba
Bivši nogometni reprezentativac BiH teško bolestan
Foto: Novosti.rs / Mladen Bartolović (lijevo) na jednoj utakmica

"Prije samo mjesec dana jedna skupina bivših igrača Cibalije odigrala je jednu tradicionalnu malonogometnu utakmicu u Koprivnici, tamo je bio i Mladen Bartolović. Ma iako se Bartol malo 'ubucio', i tamo je na terenu podsjetio na svoje najbolje dane", priča legendarni trener Mile Petković.

Mladen Bartolović, jedna od najvećih nogometnih ikona Cibalije i vinkovačkog nogometa, ima ozbiljnih zdravstvenih problema, piše 24sata.hr.

No, uz njega je odmah stala porodica, prijatelji, bivši suigrači i treneri, pa i navijači Cibalije. I svi žele samo jedno, da se Mladen Bartolović sve prije vrati "normalnom životu".

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Mladen je rođen 1977. godine u Zavidovićima. U igračkoj karijeri nosio je dresove Segeste, Cibalije, Saarbruckena, Dinama, Zagreba, Hajduka, Ahvaza.

Trenerska karijera mu je vezana za Cibaliju, radio je kao trener mlađih uzrasta. Za A reprezentaciju BiH odigrao je 17 utakmica.

"Sve znam, od prvog dana pratim njegovu zdravstvenu situaciju, Mladen ima tešku bolest, a njegov brat dogovorio je operaciju u zagrebačkom Merkuru kod najkvalitetnijih europskih i svjetskih stručnjaka u tom pogledu. Čuo sam se s njim prije operacije, poslao mu poruku, puno se i naplakao razgovarajući s njegovim bratom", priča Mile Petković, pa dodaje:

"Ma ja vam na "malog" Bartola gledam kao na svoje dijete, a roditeljima je najgore kada mu djeca imaju problema sa zdravljem. Kažem, poslao sam mu poruku, Bartol je već pobijedio u puno ozbiljnih utakmica, pobijedit će on i u ovoj priči. Ma svi me zovu proteklih dana, javili su mi se i Jakirović, Brkljača, pa čak me i Sertić zvao iz Saudijske Arabije, svi ga vole i obožavaju".

Znači, Bartolović je još prije samo mjesec dana briljirao na haklu?

"Baš tako, podsjetio me na one dane kada je kao igrač Zagreba odigrao svoju najbolju sezonu u karijeri, kada je na kraju i proglašen najboljim igračem lige, osvojio i Žutu majicu. Ma da, malo se 'ubucio', ali i dalje je eksplozivan kao loptica, tako da je ova priča sa zdravljem za sve koji ga znaju bila veliki šok. Ali Bartol je pozitivac, očekujem da će sve biti OK, a svi prijatelji će mu biti na raspolaganju". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije