FK Sarajevo: Nakon više od 12 godina pravda nije zadovoljena

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo: Nakon više od 12 godina pravda nije zadovoljena

Fudbalski klub Sarajevo oglasio se povodom jutrošnjeg preokreta u suđenju za ubistvo Vedrana Puljića.

Naime na svom Facebook profilu pozvali su istražne i sudske organe da se posvete ovom slučaju i konačno pred javnost izvedu počinitelja ovog djela, kao i one koji su pomogli da se istina sakrije, jer ni nakon više od 12 godina pravda nije zadovoljena.

"Na splitskom Županijskom sudu, 10. oktobra 2021. godine, održana je rasprava u slučaju u kojem se od 2015. godine Oliveru Knezoviću sudilo zbog ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubistava, odnosno ranjavanja šestorice pripadnika navijačke grupe Horde zla kobnog 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu.

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Potvrđeno je da Vedran Puljić nije mogao biti ubijen s pozicije s koje je pucao Oliver Knezović, već s parkinga obližnje benzinske pumpe, s kojeg su, što je vidljivo i na snimcima, pucali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona. Podsjećamo, sa mjesta događaja izuzeta su 44 pištolja, a utvrđeno je da je iz različitih pištolja ispaljeno 14 hitaca.

Vještak Vojin Maštruko obavio je rekonstrukciju na samom terenu, služeći se dostupnim materijalima, poput fotografija snimljenih tokom sukoba te je ustanovio da je tehnički nemoguće da je Knezović ispalio hitac koji je bočno u glavu pogodio našeg Vedrana Puljića. Stajali su, prema njegovom mišljenju, jedan prema drugom na udaljenosti od pedeset metara. Maštruko je tvrdio da je kobni hitac ispaljen s 15-tak metara udaljene pozicije, a baš je s tog mjesta pucao policajac. Također, navijači ispitani tokom postupka mahom su tvrdili da su baš policajci pucali po njima, što je sada dobilo i zvaničnu potvrdu.

Fudbalski klub Sarajevo poziva istražne i sudske organe da se posvete ovom slučaju i konačno pred javnost izvedu počinitelja ovog djela, kao i one koji su pomogli da se istina sakrije, jer ni nakon više od 12 godina pravda nije zadovoljena.
Istina za Vedrana!", zaključili su iz FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije