Ismir Mirvić doveo Ivana Kepčiju u FK Sarajevo iz NK Hajduk

0
A.S.
Ismir Mirvić doveo Ivana Kepčiju u FK Sarajevo iz NK Hajduk
Foto: Facebook / FK Sarajevo

Novi investitor FK Sarajevo Ismir Mirvić polako stvara šampionsku atmosferu na Koševu.

Prva velika investicija nije na terenu, već u upravi kluba. Riječ je o Ivanu Kepčiji, donedavnim sportskim direktorom NK Hajduk iz Splita.

Kepčija nije zaposlen još na funkciju sportskog direktora, već je od Ismira Mirvića dobio odriješene ruke da stvara tim oko sebe koji će raditi na stvaranju šampionske atmosfere na Koševu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

"Ako su neki očekivali da će Ivan biti sportski direktor FK Sarajevo FC to za sada neće bi to i tako. Novi investitor gospodin Ismir Mirvić je Kepčiju angažirao da slaže mozaik, da bude jedna vrsta savjetnika. Vidjet ćemo šta će dalje biti", potvrđeno je za naš portal iz okruženja Ismira Mirvića.

Ivan Kepčija je rođen 9. maja 1982. u Puli, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary's College of California.

U Sjedinjenim Američkim Državama je radio kao nogometni trener te tehnički direktor fudbalskog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine. I tu počinje njegov profesionalni uzlet.

Tri je godine bio zamjenik voditelja Akademija Dinama, Romea Jozaka, koji je u tadašnje vrijeme bio desna ruka Zdravku Mamiću i kao Dinamov uposlenik i kao tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, a paralelno je Kepčija obnašao dužnost pomoćnika tadašnjeg trenera U-19 reprezentacije Hrvatske, Ferde Milina.

Nakon što se Jozak razišao s Mamićem i napustio sve svoje funkcije u klubu i Savezu, Kepčija ubrzo napušta Dinamo i seli u Poljsku gdje nalazi posao u Legiji iz Varšave. Nedugo nakon toga Romeo Jozak dolazi za njim i to kao trener, a kako se u tom poslu nije baš najbolje snašao, Kepčija ga mijenja Deanom Klafurićem koji im donosi naslov u prvenstvu i kupu.

Poslije uspješne epizode u Poljskoj, Kepčija je neko vrijeme bio bez posla. No, nije tratio vrijeme već je uspio ostvariti saradnju s Real Madridom gdje je neko vrijeme predavao u njihovoj školi. Riječ je o programu “Master en Direccion en Futbol”, koji zajedno održavaju Real i Universidad Europea, a na kojem se stvaraju novi treneri Kraljevskog kluba.

Krajem 2019 godine imenovan je sportskim direktorom Hajduka, da bi se sa splitskim klubom rastao lani, tačnije u novembru. Potom je radio kao vanjski saradnik škotskog Hiberiniana, a tokom proteklog ljeta se pominjao i kao novi sportski direktor Rijeke…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije