FK Sarajevo u vrlo teškim uslovima za igru savladao Radnik u Bijeljini

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo u vrlo teškim uslovima za igru savladao Radnik u Bijeljini
Foto: Desavanjaubijeljini.com / Radnik Bijeljina - Sarajevo, Gradski stadion u Bijeljini

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su danas na gostovanju Radnik u Bijeljini sa 1:0 u susretu 16. kola M:tel Premijer lige BiH.

Utakmica je igrana u izuzetno teškim uslovima. Kiša koja je padala danas i prethodnih dana na Gradskom stadionu je ostavila velike posljedice.

Fudbaleri oba tima samo su mogli da nabijaju loptu, teško se moglo bilo šta kombinovati i na taj način prići golu rivala.

Bh. meteorolog: Topla zračna masa donijela je obilje prašine sa sjevera Afrike, ide i lijepa vijest

Bh. meteorolog: Topla zračna masa donijela je obilje prašine sa sjevera Afrike, ide i lijepa vijest

Prvo poluvrijeme

U prvih 15-ak minuta nismo vidjeli gotovo ništa, a onda kao grom iz vedra neba, Sarajevo dolazi do prednosti. Đokanović je šutirao s oko 20 metara, lopta je odskočila ispred golmana Hodžića te na kraju završila u golu.

Domaći prvi put prijete u 27. minuti. Pantelić je oprobao udarac, ali Dizdarević je bio siguran. Najbolju priliku u prvom dijelu za domaće imao je Motika, ali njegov udarac iz 42. minute odlazi pored gola.

Drugo poluvrijeme

Sarajevo prvo prijeti i u nastavku. Kobiljar ubacuje, a Ahmetović kasni za nekoliko centimetara.

Domaćin je mogao do poravnanja u 76. minuti, ali Dupovac je u posljednji čas spasio tim s Koševa. U šansi je bio Todorov.

Na kraju domaći nisu imali više snage da zaprijete po izuzetno teškom terenu i Sarajevo je odnijelo podove s Gradskog stadiona. 

U drugom poluvremenu viđena je nešto grublj a igra pa je sudac podijelio nekoliko žutih kartona. Dodjeljen je i jedan crveni i to za Anela Hebibovića koji je bio na klupi. 

Sarajevo se trijumfom probilo na treće mjesto Premijer lige, dok Radnik ostaje posljednji. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije