Iz FK Sarajevo osudili ponašanje neodgovornih pojedinaca

2
Fena
Iz FK Sarajevo osudili ponašanje neodgovornih pojedinaca
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Rudar Prijedor

Nakon necivilizacijskog čina kada su neodgovorni pojedinci s istočne tribine u subotu navečer rasistički vrijeđali strijelca gostujućeg tima Rudar iz Prijedora Josepha Amoaha, Upravni odbor FK Sarajevo poručio je navijačima i javnosti da je takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima tog kluba.

"Odlučno kažemo 'Ne' rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim", istaknuto je u saopćenju Upravnog odbora FK Sarajevo.

Uprava naglašava da će klub poduzeti i neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i ovim putem upućuje najiskrenije izvinjenje Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

"Fudbalski klub Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti", saopćeno je.

Podsjetimo, FK Sarajevo i Rudar Prijedor odigrali su u subotu navečer 1:1 na Koševu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije