Sarajevo razbilo Radnik: Musemić stopostotan u prvenstvu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo razbilo Radnik: Musemić stopostotan u prvenstvu
Husref Musemić upisao je i treći uzastopni trijumf u prvenstvu s Fudbalskim klubom Sarajevo. Nakon pobjeda nad Vitezom i Širokim Brijegom Bordo tim je danas u devetom kolu PL BiH slavio na gostovanju kod Radnika iz Bijeljine rezultatom 4:1.

Prvu priliku Bordo tim imao je u četvrtoj minuti. Šutirao je Rahmanović nakon asistencije Mihojevića, ali je veznjak Sarajeva loše zahvatio loptu. U 14. minuti susreta Sarajevo je došlo do vodstva. Dosuđen je jedanaesterac za Sarajevo, a siguran s bijele tačke bio je Krste Velkoski.

U 22. minuti nova prilika za Rahmanovića, ali ovaj put fudbaler Sarajeva šutira pored gola. Osam minuta kasnije pokušao je Velkoski nakon što mu je Rahmanović odlično propustio loptu, ali se rezultat opet ne mijenja.

Radnik je do izjednačenja mogao u 33. minuti utakmice. Šutirao je iz slobodnog udarca Dino Beširović, ali je njegov udarac uz pomoć prečke zaustavio Bojan Pavlović. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za goste iz Sarajeva.

Do dva gola prednosti Sarajevo dolazi u 54. minuti susreta. Odlično su kombinovali Velkoski i Ahmetović, a napadač Bordo tima postiže svoj prvi gol na susretu. Drugi gol Ahmetović je postigao u 70. minuti susreta. Odličnu kontru istrčao je Bordo tim, a ovaj put Ahmetović pogađa nakon asistencije Hebibovića.

Ekipa s Koševa do četvrtog gola došla je u 79. minuti utakmice. Sarić je ovaj put asistirao, a mrežu Ružića zatresao je Marko Mihojević. Radnik je do kraja susreta uspio samo smanjiti na 4:1 preko Glišića.


FK Radnik B. - FK Sarajevo 1:4 [Golovi] by watch-it-now

U drugom susretu koji je počeo u 16 sati Čelik je na svom Bilinom polju slavio protiv GOŠK-a rezultatom 2:0. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije