Novi poraz Bilićevih Čekićara: Tottenham slavio u londonskom derbiju

Radiosarajevo.ba
Novi poraz Bilićevih Čekićara: Tottenham slavio u londonskom derbiju
West Ham je u šestom kolu engleskog Premiershipa u londonskom derbiju na svom terenu dočekao Tottenham. Slavili su gosti rezultatom 3:2.

Gosti su poveli u 34. minuti susreta. Odličnu kontru istrčali u Dele Alli i Harry Kane, a napadač gostiju glavom je zatresao mrežu nemoćnog Harta. Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0 za Tottenham.

Svoj drugi gol na susretu postigao je Kane. Verthongen je odlično uposlio Allija koji izlazi sam pred Harta. Golman West Hama je odbranio, ali se lopta odbila do Kanea koji je šalje u praznu mrežu. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:0 za Tottenham.

Nakon 15 minuta igre u nastavku susreta gosti su došli do svog trećeg gola. Lopta se odbila na vrh šesnaesterca do Eriksena. Danac je šutirao po zemlji i pogodio donji lijevi golmanov ugao.

Pet minuta kasnije West Ham je smanjio. Nakon kornera Fonte je prebacio loptu do Chicharita, a Meksikanac je zatresao Llorisovu mrežu. Spursi su u 70. minuti ostali sa deset igrača. Aurier je dobio dva žuta kartona u razmaku od samo šest minuta.

Do kraja je West Ham uspio još jednom pogoditi mrežu Tottenhama, ali to je bilo sve što su uradili. Kouyate je pogodio glavom nakon centaršuta Masuakua. Ostalo je do kraja susreta 3:2 za Tottenham.


W2---------x----------3T by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije