Srna nakon doping skandala: Ovo nije kraj, to vam obećavam

Radiosarajevo.ba
Srna nakon doping skandala: Ovo nije kraj, to vam obećavam
EPA / Darijo Srna
Darijo Srna bio je pozitivan na doping testu koji je urađen 22. marta 2017. godine, a ne nakon utakmice Lige prvaka između njegovog Šathtara i Napolija u Ligi prvaka.

Ukrajinski mediji prenijeli su informaciju kako je Srna bio pozitivan na doping nakon utakmice između prvaka Ukrajine i talijanske ekipe, ali to nije bila tačna informacija. Srna je 18. septembra informisan kako je u njegovom uzorku od 22. marta pronađeno nedozvoljeno sredstvo. Nakon svega oglasio se i legendarni kapiten Vatrenih.

"Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno da istaknem kako nikada nisam svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo, niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku efikasnost ili sposobnost.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene supstance i u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem sarađujem s Nacionalnim antidoping centrom Ukrajine. S ciljem da se posvetim svojoj odbrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih saigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih takmičenja dok se pravni proces koji je u toku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Želim iskreno zahvaliti svojoj porodici, klubu i navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren. Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam", poručio je Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije