Moguć transfer: Vraća li se Edin Džeko u Wolfsburg?

K.S.
Moguć transfer: Vraća li se Edin Džeko u Wolfsburg?
FOTO: Arhiv / Edin Džeko u doba kada je igrao za Wolfsburg
Sportski direktor Wolfsburga Olaf Rebbe izjavio je da će ozbiljno razmisliti o dovođenju reprezentativca Bosne i Hercegovine i napadača Rome Edina Džeku, ukoliko Džeko bude dostupan za transfer.

Napadač Bosne i Hercegovine u sezoni 2008/2009 najviše je bio zaslužan za osvajanje titule šampiona Bundeslige, kada je za Wolfsburg postigao 26 golova u 32 utakmice. Džeko je za Wolfsburg postigao ukupno 66 golova u 111 utakmica.

Wolfsburg je u januaru 2011. godine prodan Manchester Cityju za 27 miliona funti i sa Građanima je osvojio dvije titule Premier lige, piše britanski Club Call.

Tokom sezone 2015/2016 Džeko je prešao u Romu. Prošle sezone postao je najbolji strijelac Rome svih vremena u jednoj sezoni, a bio je i prvi strijelac Serije A sa 29 postignutih golova, dok je za Romu u svim takmičenjima postigao 39 golova.

Kapiten reprezenzacije BiH ranije je izjavljivao da bi bio zainteresiran za povratak u Wolfsburg jednog dana. Njemački klub nalazi se u teškoj situaciji. Prošle sezone jedva su izbjegli ispadanje i Rebbe insistira da dovedu Džeku kako bi im on pomogao da osiguraju dobar plasman u Bundesligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije