Roma slavila protiv Udinesea, pogodak i asistencija Džeke, Bajiću 20 minuta

Radiosarajevo.ba
Roma slavila protiv Udinesea, pogodak i asistencija Džeke, Bajiću 20 minuta
Roma našeg Edina Džeke dočekala je danas u šestom kolu talijanske Serije A na svom Olimpicu ekipu Udinesea. Slavila je Vučica rezultatom 3:1.

Roma je povela u 12. minuti susreta. Radja Nainggolan je uspio nekako uposliti Edina Džeku, a kapiten našeg nacionalnog tima rutinski je pogodio mrežu nemoćnog Bizzarrija.

Mogao je Džeko četiri minute kasnije postići i svoju drugi pogodak, ali je ovaj put golman Udinesea uspješniji. U 30. minuti Vučica je stiglla do svog drugog gola. Džeko se oslobodio svog čuvara na lijevoj strani terena, centrirao, a El Shaarawy se odlično snalazi i postiže svoj prvi gol na susretu.

Do drugog gola Talijan je došao u 45. minuti utakmice. Iskoristio je veliku grešku odbrane Udinesea i poslao Bizzarrija treći put po loptu u svoju mrežu. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 3:0 za Romu.

U 70. minuti utakmice svoj drugi nastup u Seriji A upisao je Riad Bajić. Bivši fudbaler Željezničara zamijenio je De Paula, a samo četiri minute kasnije imao je priliku da zatrese mrežu domaćih. Njegov udarac odbranio je Alisson.

Džeko je igru napustio u 71. minuti, a zamijenio ga je Defrel. Di Francesco vjerovatno želi odmoriti svog najboljeg strijelca za utakmicu drugog kola Lige prvaka sa Qarabagom.

Roma je u 89. minuti propustila priliku da dođe do četvrtog gola na utakmici. Diego Perotti je šutirao s bijele tačke, ali je njegov udarac zaustavila stativa. U 90. minuti Udinese je postigao pogodak, a konačnih 3:1 postavio je Larsen. 


R3-------x-------1U by watch-it-now

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije