Roditelji dječaka iz Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase" pisali ministru Avdiću

8
A. S.
Roditelji dječaka iz Škole fudbala "Asim Ferhatović Hase" pisali ministru Avdiću
Foto: Privatni album / ŠF "Asim Ferhatović Hase"

Nakon sastanaka s trenerima i roditeljima polaznika Škole fudbala “Asim Ferhatović Hase”, Fudbalski klub Sarajevo prošle sedmice je iznenadio navijače i javnost informacijom da od juna ova škola prestaje sa radom.

Tada je saopćeno da "nakon višemjesečne detaljne analize konstatovano je da kvaliteta rada Škole fudbala nije zadovoljavajuća, te da trenažni procesi omladinaca nisu na potrebnom nivou, što se svakako najbolje ogleda u broju priključenih igrača Akademiji i na kraju seniorskom timu u protekloj sezoni, koji je ispod prosjeka".

No, roditelji djece koji su polaznici ove škole su se digli i kako portal Radiosarajevo.ba saznaje danas su poslali dopis ministru Samiru Avdiću u kojem od njega traže hitan sastanak kako bi iznijeli svoje stavove.

ŠF

Foto: Privatni album: ŠF "Asim Ferhatović Hase"

"Poštovani, 

potaknuti odlukom Uprave FK Srajevo da ukine omladinski pogon, Školu fudbala AFH, obraćamo Vam se sa molbom da nam pružite priliku da iznesemo svoje statove i nezadovoljstvo po pitanju istog, jer se direktno radi o generaciji dječaka koji će sutra biti ambasadori, ne samo svog kluba, nego kompletnog grada pa i države.

Samir Avdić - undefined

Foto: Printscreen: Samir Avdić

Prije svega želimo istači da se ovdje ne radi o bilo čijem interesu, nego o interesu naše i vaše djece, koja žele da budu prevenstveno sportisti, pošteni i vrijedni članovi našeg društva, njih više od 300.

Osjećamo obavezu, prije svega kao roditelji, da reagujemo na ovu odluku, koja će ako ostane takva mnogo čemu uticati na daljnji tok i razvoj našim mališana, a upravo su ti mališani naša budućnost koju gledamo.

ŠF

Foto: Privatni album: ŠF "Asim Ferhatović Hase"

Vjerujemo da ćete nam pružiti podršku, a sve u cilju odgovornosti prema našoj djeci, jer ova odluka po svom karakteru jednaka segregaciji.

S poštovanjem, roditelji dječakas škole", navodi se u pismu koje su roditelji poslali ministru Avdiću i redakciji portala Radiosarajevo.ba.

Saznali smo još da je ministar Avdić odmah odgovorio roditeljima i najavio sastanak za naredni utorak.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, roditelji imaju namjeru da pismo sličnog sadržaja pošalju i na adresu gradonačelnice Benjaminje Karić, načelniku Srđanu Mandiću...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije