Postignut dogovor oko upravljanja stadionom Asim Ferhatović Hase

1
Radiosarajevo.ba
Postignut dogovor oko upravljanja stadionom Asim Ferhatović Hase
Foto: Facebook FK Sarajevo / Stadion Asim Ferhatović Hase

Fudbalaki klub Sarajevo i Opština Centar postigli su dogovor oko upravljanja stadionom Asim Ferhatović Hase.

Kako se navodi, sporazumom između čelnika opštine i kluba iz Titove 38b, Sarajevo će postati vlasnik stadiona u narednih 30 godina. Bordo klub na sebe preuzima troškove održavanja i modernizacije stadiona, piše SportCentar.

Planirano je da se u što kraćem roku Koševo modernizuje i pripremi za četvrtu kategoriju, koja je dovoljna da se igraju utakmice u kvalifikacijama za evropska takmičenja, kao i nastupe reprezentacije.

Ono što je ostalo do potpisivanja ugovora između dvije strane je sjednica Opštinskog vijeća, na kojoj će vijećnici morati izglasati i potvrditi ovaj dogovor. Prema informacijama većina u vijeću za ovakvu odluku postoji, pa će ovaj dogovor dobiti i zvaničnu potvrdu tim činom.

Sjednica OV Centar će se održati naredne sjednice, tačnije 27. aprila s početkom u 15 sati. Navijači FK Sarajevo, koji su zapravo i obavili veliki dio posla tokom cijelog procesa i pregovora, ali i čelnici kluba, sa nestrpljenjem očekuju ovu sjednicu, jer potpisom ugovora klub sa Koševa ulazi u jednu novu fazu u funkcionisanju kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije