Real se vratio iz ponora, druga pobjeda Bayerna, Liverpoola i Cityja

0
Radiosarajevo.ba
Real se vratio iz ponora, druga pobjeda Bayerna, Liverpoola i Cityja
Twitter / Detalj s utakmice Borussia (M) - Real (M) 2:2

Odigrane su utakmice 2. kola Lige prvaka u grupama A, B, C, D. Malo je nedostajalo Real Madrid doživi drugi uzastopni poraz i dođe u veliku opasnost od ispadanja prije nokaut faze.

Borussia je u Monchengladbachu sve do nekoliko minuta prije kraja vodila 2:0 protiv "Kraljevskog kluba" golovima Marcusa Thurama. A onda se najslavniji europski klub "vratio iz mrtvih": Najprije Karim Benzema smanjio u 87. minutu, da bi Casemiro izjednačio na 2:2 u 93. minutu.

Branilac titule Bayern je teže nego se očekivalo pobijedio Lokomotivu u Moskvi 2:1. Goretzka (13) je doveo Bavarce u vodstvo, poravnao je Miranchuk (70), a Kimmich donio trijumf Bayernu.

Ljepoticu večeri odigrali su Atletico i RB Salzburg. Španski tim je poveo preko Llorentea, Austrijanci preokrenuli golovima Szoboszlaija i Berishe, da bi Joao Felix sa dva pogotka donio prvi trijumf "Jorgandžijama" (3:2) u Ligi prvaka.

Rezultati

Grupa A: Lokomotiva Moskva – Bayern 1:2, Atletico Madrid – RB Salzburg 3:2.

Grupa B: Shakhtar – Inter 0:0, Borussia Monchengladbach – Real Madrid 2:2.

Grupa C: Porto –Olympiakos 2:0, Marseille – Manchester City 0:3.

Grupa D: Atalanta – Ajax 2:2, Liverpool - FC Midtjylland 2:0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije