Silni Bayern nastavio gdje je stao u Lisabonu, Atalanta ne posustaje

0
Radiosarajevo.ba
Silni Bayern nastavio gdje je stao u Lisabonu, Atalanta ne posustaje
Twitter / Bayern - Atletico

Odigrane su sve utakmice prvog kola Lige prvaka u grupama A, B, C, D. Nakon što je u terminu od 19 sati, ukrajinski Shakhtar senzacionalno slavio u Madridu protiv Reala, loše se proveo i drugi tim iz glavnog grada Španije.

Branilac titule Bayern razbio je fudbalere madridskog Atletica (4:0) i ponovo istakao kandidaturu za europsku krunu nakon slavlja u Lisabonu prije dva mjeseca. Potop "Jorgandžija" nagovijestio je Coman (28), do odmora je povećao Goretzka (41), da bi Tolisso (66) i Coman drugim golom (72) zaključili sjajan nastup europskog prvaka.

Od ostalih utakmica vrijdi izdvojiti duel bivših europskih prvaka u Amsterdamu u kojem je Liverpool autogolom Tagliafica pobijedio Ajax (1:0), dok je Atalanta nastavila seriju sjajnih igara pobijedivši u gostima danski Midtjyilland 4:0 (Zapata, Gomez, Muriel, Miranchuk).

Najdramatičnije je bilo u Milanu, gdje su Inter i Borussia Monchengladbach podijelili bodove (2:2) nakon mnogo preokreta u sjajnom drugom poluvremenu. Inter je poveo preko Lukakua (49), poravnao je Bensebaini (63) iz penala, vodstvo gostima donio Hofmann (84), da bi u posljednjim sekundama Lukaku spasio bod "Plavo-crnima". 

Rezultati

Grupa A: Bayern – Atletico Madrid 4:0, RB Salzburg – Lokomotiva Moskva 2:2.

Grupa B: Inter – Borussia Monchengladbach 2:2, Real Madrid – Shakhtar 2:3.

Grupa C: Manchester City – Porto 3:1, Olympiacos – Marseille 1:0.

Grupa D: Ajax – Liverpool 0:1, Midtjyilland – Atalanta 0:4.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije