Press FK Sarajevo: O odlascima igrača i dolasku navijača na stadion

0
Radiosarajevo.ba
Press FK Sarajevo: O odlascima igrača i dolasku navijača na stadion
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Damir Kasum

U Sarajevu je održana konferencija za medije bordo tima pred revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige zakazan za četvrtak.

FK Sarajevo u goste stiže moldavski Milsami, a prva utakmica je završena bez golova, piše SCsport.ba. Naglašeno je da bordo timu treba trijumf za prolazak dalje, a meč je najavio trener Goran Sablić.

“Kao što svi znate, prvu utakmicu smo odigrali bez golova. Ostavili smo dobar dojam. Ne bi bilo nezasluženo da smo postigli gol i pobijedili. To nam daje samopouzdanje da uz pomoć navijača ostvarimo svoj cilj. Vraćaju se nakon 18 mjeseci na tribine”, istakao je na početku Sablić.

“Želimo se postaviti kako smo se postavili u prvoj utakmici. Želimo posjed i kontrolu utakmice. Bit ćemo odvažni. Vjerujemo u sebe. Imali smo prednost prošlu utakmicu, jer Milsami nije imao uvid u naš tim, jer smo imali promjena. Mi smo gledali jednu utakmicu njihovu. Oni će sada sigurno izanalizirati neke stvari”, dodao je šef struke bordo tima.

Potom se dotakao ekipe Milsamija koju je Sarajevo upoznalo prošle sedmice.

“To je iskusna ekipa koja zna igrati na rezultat. Nisu me pretjerano iznenadili. Nema neke razlike velike iz perioda kada sam bio tamo. To je ekipa koja teško diže nivo, ali također teško ga spušta. Pokazat ćemo sutra da vjerujemo u sebe, da smo se uigrali. Ja sam iznenađen prvim poluvremenom, ako budemo na tragu toga, bit će dobro”, kazao je Sablić.

Poremetili planove

Ekipu Sarajeva je ovog ljeta napustilo dosta važnih igrača, a Sablić priznaje da je to poremetilo planove.

“Odlasci igrača su nas poremetili. Skoro pola ekipe je napustilo klub. Nemam širinu, ali ima mladih igrača iz Akademije. Tu su i neki igrači koji su bili na posudbama. Pokušat ćemo se pojačati. Situacija je kakva jeste. Želim staviti fokus na igrače koji su tu. Nemam im nikakvih zamjerki. Idemo utakmicu po utakmicu. Najbitnije da nas zaobiđu povrede. Ovo je i šansa mladim igračima da se dokažu. Daj Bože da budu jednog dana nosioci”, ističe iskreni Sablić.

Bilo je govora i o formi iskusnog Mersudina Ahmetovića.

“Mersudin trenira s nama. Počeo je s nama, ali osjetio je neka zatezanja, tako da smo usporili. Strpljivo ga čekamo. Hebibović ima problema, vidjet ćemo da li će biti spreman“, zaključio je Sablić.

Javnosti se obratio i Andrej Đokanović, koji je istakao kako treba popraviti igru u završnici.

“Očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ako popravimo završnicu i ponovimo igru, možemo se nadati dobrom rezultatu”, rekao je mladi veznjak Sarajeva.

Kasum: Komplikovane procedure

Navijači u Kantonu Sarajevo pred sobom imaju daleko najkomplikovaniju proceduru za odlazak na stadion.

Dok u ostatku države publika bez ikakvih problema dolazi da bodri svoj tim, navijači u glavnomo gradu moraju imati dokaz o vakcinaciji, o prebolovanom Covidu 19 u posljednjih 6 mjeseci ili negativan test na koronu.

Sve to izaziva velika negodovanja, a o tome je pred meč s Milsamijem govorio i Damir Kasum, predsjednik UO FK Sarajevo.

“Moram reći da smo dvije tri sedmice vršili intenzivne pregovore sa vlastima. Izlazile su kontradiktorne informacije. I dalje se sve mijenja. Zadnja informacija, koju sam dobio prije minutu, je da će testovi biti osigurani za sve navijače. Za navijače do 18 godina testovi nisu obavezni, kao ni potvrda o vakcinaciji i prebolovanoj koroni”, rekao je Kasum.

Podsjetimo, meč Sarajevo – Milsami igra se u četvrtak od 21 sat, a Kanton Sarajevo je osigurao besplatno testiranje navijača na koronavirus.

To u budućnosti neće biti slučaj, već će se za to morati pobrinuti sam organizator utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije