FK Sarajevo: Predstavljeni novi dresovi, vraća se Vincent Tan?

0
A.S.
FK Sarajevo: Predstavljeni novi dresovi, vraća se Vincent Tan?
N.G. /Radiosarajevo.ba / Novi dresovi FK Sarajeva

U svečanoj atmosferi večeras je Fudbalski klub Sarajevo predstavio dresove za novu sezonu:

Veza sa i talijanskom sportskom kompanijom Erreom traje od 1994. godine, u večeras se novinarima obratio predsjednik Upravnog odbora Damir Kasum.

“Zadovoljstvo mi je biti ovdje, prilikom predstavljanja novog tehničkog sponzora. Errea je renomirani italijanski brend koji oprema klubove širom Evrope. Izuzetno mi je drago što smo našli partnera koji nam je omogućio da sami sebi, prvi put, dizajniramo dresove.

Do sada smo imali kataloške dresove, a sa Erreom smo se direktno čuli u Italiji i nismo morali imati posrednika. Želio bih da kažem da FK Sarajevo i Errea imaju posebnu vezu. Mi smo sklopili partnerstvo 1994. godine, u teškom periodu za državu i FK Sarajevo”, rekao je Kasum.

Novi dresovi FK Sarajeva  - undefined

N.G. /Radiosarajevo.ba: Novi dresovi FK Sarajeva

On je dodao da su u klubu izuzetno zadovoljni dresovima.

"I igrači su zadovoljni. Želim se kompaniji zahvaliti jer su nam izašli u susret. Svi smo svjesni da prolazimo težak period, ali veza sa 1994. godinom postoji i u tom smislu. Nadam se da će i sada biti takva situacija, da ćemo zajedno sa Erreom napredovati”.

Prisutnima se obratio Carlo Stronati, tehnički menadžer kompanije Errea,.

“Vrlo važna noć za Erreu i FK Sarajevo. To je prvi tim na Balkanu koji će nositi Errea dresove. Tu smo da predstavimo uniforme koje će nositi igrači Sarajeva”.

Carlo je novinarima pojasnio i simbol ‘Vijećnice’ na dresu,.

"Vijećnica ja je bila u bojama Italije tokom pandemije koronavirusa kada su se na Apeninima žestoko borili protiv pandemije. Veliko hvala", dodao je Stronati.

Podsjetimo, većinski vlasnik FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam jučer je najavio prestanak ulaganja u FK Sarajevo.

Ta vijest zabrinula je navijače bordo kluba, a iz kluba su potvrdili da Nam prestaje sa svim ulaganjima i finansijskom podrškom klubu.

“Nguyen Hoai Nam, donio je odluku o prestanku pružanja finansijske podrške Fudbalskom klubu Sarajevo zbog poslovnih

Imajući ovo u vidu, Klub je morao pronaći drugi način finansiranja, te pokušati obezbijediti nesmetano daljnje funkcionisanje. Fudbalski klub Sarajevo za bh. standarde ima izuzetno velik budžet, te je za ovakav način rada potrebna značajna investicija da bi se pokrili svi troškovi. Upravni Odbor i klupska Administracija krenuli su u potragu za novim izvorima prihoda koji bi pokrili nakupljena dugovanja, a uz pomoć finansijske podrške od strane stranih investitora prikupljen je određeni novac koji je omogućio nastavak takmičenja i egzistenciju Kluba.

Ova situacija odrazila se i na teren, što je rezultiralo lošijim rezultatima u proljetnom dijelu sezone, ali sa ponosom možemo reći da su naši igrači dijelom prebrodili to i na kraju ipak donijeli novi trofej Kupa Bosne i Hercegovine u naše vitrine. Ovim putem želimo se zahvaliti svim igračima, članovima stručnog štaba, uposlenicima i administraciji koji su bili dio ovog kluba u ovoj polusezoni, te koji su prethodnih šest mjeseci radili bez bilo kakvih primanja, kao i svima onima koji su uz ovaj klub ostali i kada je bilo najteže.

Novi dresovi FK Sarajeva  - undefined

N.G. /Radiosarajevo.ba: Novi dresovi FK Sarajeva

Brojni igrači koji su ostali u klubu odrekli su se dijela primanja. Pojedini igrači napustili su klub jer nisu bili spremni pristati na manja primanja, ili su željeli otići u potragu za klubom u kojem će imati bolje finansijske uslove. Fudbalski klub Sarajevo pružio je priliku svim prvotimcima da samostalno donesu odluku za koju misle da je za njih najbolja, a klub je doživio veliki broj promjena i u Administraciji.

Kako stvari trenutno stoje, gospodin Nam neće biti u mogućnosti da nastavi investirati u FK Sarajevo, ovo je činjenica koja je klupskom menadžmentu postala poznata sredinom mjeseca juna. U proteklom periodu kontaktirano je već nekoliko potencijalnih investitora i razgovori sa njima teku u dobrom smjeru, te se nadamo da je pred našim klubom svijetla budućnost. Navijači Sarajeva i cijela fudbalska javnost će biti blagovremeno obavješteni u trenutku kada dođe do eventualnog dogovora sa novim investitorom.

Fudbalski klub Sarajevo u sljedećem periodu posvetiti će se podmlađivanju ekipe, te pružanju više prilike igračima koji dolaze iz Akademije, a fokus kluba će biti put ka samoodrživosti. Svim navijačima hvala na bezrezervnoj podršci koju smo od vas oduvijek imali. Nadamo se da ćemo i ovu situaciju koja nas je zadesila zajedno prebroditi kao što smo i mnoge prije toga. Željno išekujemo vaš povratak na naše Koševo, a vidimo se već za nešto manje od dvije sedmice i idemo zajedno u nove pobjede i da ovu sezonu i svaku narednu učinimo još uspješnijima”, pojasnili su iz FK Sarajevo.

Ono što će obradovati navijače je mogući povratak Malezijca Vincenta Tana na Koševo.

Vincent Tan je prodao FK sarajevo svom dobrom prijatelju - undefined

Foto:Twitter: Vincent Tan 

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, Tan je spreman još jednom preuzeti klub.

"Mogu potvrditi samo da ćemo u ponedjeljak navečer znati mnogo toga više" , potvrdila je za naš portal Sabrina Buljubašić, direktorica FK Sarajevo.

Sabrina Buljubašić - undefined

Foto: FK Sarajevo: Sabrina Buljubašić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije