Uoči utakmice: Objavljene nove upute za navijače FK Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Uoči utakmice: Objavljene nove upute za navijače FK Sarajevo
Dž. K. / Testiranje navijača Veleža pred meč Konferencijske lige

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof.dr. Haris Vranić dao je danas dodatne upute vezane za provođenje neophodnih higijensko-epidemioloških aktivnosti uoči održavanja sutrašnje utakmice FK Sarajevo s moldavskim Milsamijem na stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu.

Svi posjetitelji se na stadionu prije i tokom utakmice moraju pridržavati svih trenutno važećih epidemioloških mjera, među kojima je najvažnija propisana fizička distanca.

"Ne trebaju se testirati oni koji se prebolovali CoVID-19 u zadnjih šest mjeseci, oni koji su vakcinisani prvom dozom u zadnjih 14 dana, svi oni koji su vakcinisani i revakcinisani, oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, kao i brzi antigenski test ne stariji od 24 sata, te mlađi od 18 godina", precizirao je ministar Vranić.

Objasnio je i kako je za potrebe održavanja međunarodne utakmice mostarskog Veleža, koja se je nedavno odigrala na stadionu Grbavica, testirano 1.300 navijača brzim antigenskim testovima, koje je osiguralo Ministarstvo zdravstva.

Taj broj bio je određen na osnovu broja od 8.000 navijača kojima je bio dozvoljeno prisustvo na ovom nogometnom susretu.

"Istom kalkulacijom na dozvoljenih 9.300 navijača Sarajeva, Ministarstvo zdravstva KS je osiguralo 1.500 besplatnih antigenskih testova kojima će se testirati navijači koji ne pripadaju niti jednoj od prethodno nabrojanih kategorija", obrazložio je ministar Vranić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije