Vranić najavio: 1.500 testova za testiranje navijača FK Sarajevo

1
Radiosarajevo.ba
Vranić najavio: 1.500 testova za testiranje navijača FK Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vanredna press-konferencija

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je ranije osiguralo 1.300 besplatnih antigenskih testova za prvu međunarodnu utakmicu FK ‘Velež’, a također planira osigurati 1.500 testova za testiranje navijača FK ‘Sarajevo’, uoči njihove međunarodne utakmice koja se igra u četvrtak na stadionu Koševo, najavio je danas ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić.

Naglasio je i kako se ovom odlukom željelo podržati održavanje prvih međunarodnih nogometnih susreta naših klubova.

Dodao je i da resorno ministarstvo nikada nije planiralo obezbijediti ovu vrstu testova za sve međunarodne i druge utakmice, i to na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

“Navijači svih naših klubova dužni su, kao i svi građani Kantona Sarajevo, da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, čiji je cilj zaštita od zaraze koronavirusom”, istakao je ministar Vranić.

Kako je planirano, testiranja sa ovim testovima će se vršiti u četvrtak, 15. jula godine, u periodu od 09:00 do 18:00 sati na drive-in punktu Vrbanja.

Također je kazao kako će troškove svih eventualnih budućih testiranja ove vrste snositi sami organizatori utakmica.

U međuvremenu, objavljeni su detalji za sve navijače FK Sarajeva:

"Za potrebe održavanja utakmice Veleža koja se nedavno odigrala na Grbavici, učinjeno je testiranje navijača sa brzim antigenskim testovima u broju od 1.300 testiranih na 8000 navijača.

Tom kalkulacijom smo broj testiranja navijača za utakmicu Sarajeva povećali na 1.500, što bi odgovarala planiranom broju 9.300 gledalaca.

Naglašavamo da se testirati ne trebaju:

⁃ oni koji se preležali SaRS COVID-19 u zadnjih šest mjeseci

⁃ Oni koji vakcinisani prvom dozom u zadnjih 14 dana

⁃ Oni koji vakcinisani i revakcinisani

⁃ Oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata

⁃ Mlađi od 18 godina

Svi posjetitelji se na stadionu Asim Ferhatović, prije, i tokom utakmice moraju prodržavati svih važećih epidemioloških mjera, od koji je propisna fizička distanca najvažnija", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije