Preokret Rome u Amsterdamu, poraz Dinama, Slavia iznenadila Arsenal

0
Radiosarajevo.ba
Preokret Rome u Amsterdamu, poraz Dinama, Slavia iznenadila Arsenal
Foto: Sport centar / Slavila Roma u Amsterdamu

Prve utakmice četvrtfinala Evropske lige odigrane su večeras. Roma našeg reprezentativca Edina Džeke kreirala je preokret u Amsterdamu.

Domaći Ajax je poveo u 39. minuti, nakon velike greške odbrane Rimljana i munjevitog kontranapada, strijelac je bio Davy Klaasen. Kopljanici su zatim imali priliku udvostručiti prednost, ali Pau Lopez je odbranio udarac Dušana Tadića s bijele tačke u 53. minuti, piše Sport centar.

Kazna je nizozemskog prvaka stigla svega četiri minute kasnije, Lorenzo Pellegrini je pogodio iz slobodnog udarca, na ruku mu je išla i nespretna reakcija domaćeg vratara Scherpena. Tri minute prije završetka susreta Vučica dolazi do preokreta, nakon kornera se odlično se snašao Ibanez i zatresao mrežu Ajaxa.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, ostalo je 1:2, što itekako pogoduje Romi pred revanš u Italiji. Džeko je igrao do 77. minute, kada ga je zamijenio Borja Mayoral.

Dinamo je pretrpio minimalan poraz u Zagrebu od Villarreala (0:1). Ključni detalj utakmice desio se u 44. minuti, kada je Gerard Moreno pogodio za španski tim iz jedanaesterca. Prethodno je nesretni Kevin Theophile-Catherine igrao rukom u šesnaestercu domaćina.

Važno je napomenuti i da je prije toga poništen gol Mislavu Oršiću zbog ofsajda.

Iznenađenje je priredila praška Slavia. Češki tim je izvukao 1:1 usred Londona u dramatičnoj završnici. Nicolas Pepe je doveo Arsenal u vodstvo četiri minute prije završetka, da bi duboko u nadoknadi Tomaš Holeš postavio senzacionalnih 1:1.

Manchester United u Granadi je opravdao ulogu favorita te golovima Marcusa Rashforda i Brune Fernandesa slavio s glatkih 0:2.
Revanš susreti se igraju 15. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije