Pogledajte kako policajac sa leđa "ubija od batina" huligana

8
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako policajac sa leđa "ubija od batina" huligana
Foto: Facebook / Sukob policije i navijača Hajduka

Ljubitelji sporta širom Balkana u šoku su pratili dešavanja na hrvatskom autoputu u blizini Zagreba, kada je došlo do sukoba između pripadnika policije i navijača splitskog Hajduka, a nedugo potom objavljen je i prvi snimak sa lica mjesta.

Na Facebook stranici "Dnevnik nervoznog Hajdukovca od rođenja“, posvećenoj pristalicama tima sa Poljuda, objavljen je snimak na kojem se vidi pripadnik policije kako jednog od navijača Hajduka udara sa leđa pendrekom, potom ga gura u automobil, da bi ga na kraju i šutnuo.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Podsjetimo, do sukoba navijača Hajduka i policije je došlo pri povratku Torcide sa utakmice protiv Dinama (3:1), na koju navijači tima iz Splita nisu ni uspjeli da uđu jer im nije bilo dozvoljeno da unesu navijačka obilježja, zastave i transparente.

Kada su navijači u Splitu zaustavili vozila kod jednog odmarališta, policija je pokušala da ih vrati kako bi nastavili put, zbog čega je započela tuča tokom koje su policajci upotrebili vatreno oružje.

Dvije osobe su tom prilikom ranjene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije