Veliki neredi u Mostaru: Razbijani objekti, čula se pucnjava, očevici optužuju Ultrase

10
Radiosarajevo.ba
Veliki neredi u Mostaru: Razbijani objekti, čula se pucnjava, očevici optužuju Ultrase
FOTO: Screenshot / Neredi u Mostaru

Novi veliki neredi dogodili su se na ulicama Mostara u noći sa subote na nedjelju.

Ova informacija potvrđena je iz MUP-a HNK za portal Radiosarajevo.ba.

Kako su rekli, "došlo je do nereda navijačkih skupina".

"Jedna osoba je lakše, a druga teže povrijeđena. Bilo je i privođenja u policijsku stanicu. Istraga se nastavlja i danas o ovom događaju"; rečeno je iz policije.

Prema riječima očevidaca, riječ je o incidentu u kojem su pod okriljem noći u mostarsko naselje Donja mahala, u istočnom dijelu grada, upala veća grupa pripadnika navijačke grupe Ultrasi, i to uprkos odluci federalnih vlasti o ograničavanju kretanja na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine u vremenu od 21 sat uvečer do pet sati ujutru narednog dana.

Suprotno zvaničnim stavovima, u Mostaru kažu da nije bilo sukoba "navijačkih skupina". Tačnije, kako prenosi portal Crna hronika, navijačka grupa HŠK Zrinjski napala je lokalno stanovništvo koje se nalazi u privatnim kućama u blizini Lučkog mosta.

Na snimcima obavljenim na društvenim mrežama, vide se grupe osoba kako ulaze u ovo mostarsko naselje, neki od njih čak noseći palice.

Čuje se lomljavina stakla, pucnjevi, a letjele su kamenice i boce. Na više objekata je pričinjena šteta.

Nezvanično se saznaje da su huligani razbili apoteku, trgovinu, kao i spomenik.

Također, na mrežama su se pojavili snimci kako grupa huligana trči prema nepoznatim osobama u spomenutom mostarskom naselju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su kako je istraga u toku, te da privode osumnjičene.

Ovo nisu prvi ovakvi upadi navijača u istočni dio grada Mostara. Sličnih incidenata je bilo i ranije.

Jedan od težih incidenata dogodio se 2006. godine nakon završetka nogometne utakmice Hrvatska – Brazil. Jedna osoba tada je teško ranjena hicem iz vatrenog oružja. Također je ozlijeđeno šest policajaca, a 26 izgrednika je privedeno. Incidenta je bilo i u godinama poslije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije