Neredi u Mostaru: Objavljeno koji su se navijači sukobili, te ko je uhapšen

2
Radiosarajevo.ba
Neredi u Mostaru: Objavljeno koji su se navijači sukobili, te ko je uhapšen
FOTO: Screenshot / Navijački neredi u Mostaru u aprilu 2021. godine

U navijačkim neredima u Mostaru koji su se dogodili jučer poslijepodne, najvjerojatnije između navijača Sarajeva i Zrinjskog, ozlijeđena je jedna osoba, dok je 8 osoba uhapšeni.

Pretresom njihovih vozila pronađene su palice i drugi predmeti koji su korišteni u neredima, potvrđeno je za Federalnu iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-čneretvanskog kantona.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona kazano je kako traju istražne radnje na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do nereda tokom prijateljske utakmice između fudbalskih klubova Ljubuški i Sarajevo.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Četiri osobe iz Sarajeva i Gračanice su privedene zbog sudjelovanja u neredima, ali su, neslužbeno doznajemo, pušeni na slobodu nakon kriminalističke obrade.

Podsjetimo, sve počelo u Ljubuškom nakon utakmice domaćeg tima sa ekipom Sarajeva.

"Tri osobe iz Sarajeva nasrnule su na jednu osobu u Mostaru sa automobilom nakon čega je ta osoba prevezena u bolnicu. Stepen povreda nije poznat, a nad ove tri osobe se provodi kriminalistička obrada", rečeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Ekipe Ljubuškog i Sarajeva su svoj prijateljski meč igrale na stadionu Babovac gdje je također bilo ispada navijača, koji su se kasnije preselili i u Mostar. Inače, ekipa Sarajeva je slavila pobjedu rezultatom 4:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije