Neredi u Hrvatskoj: Sukob navijača i policije, ima ranjenih

1
Radiosarajevo.ba
Neredi u Hrvatskoj: Sukob navijača i policije, ima ranjenih
Foto: Index.hr / Sukob navijača i policije, Hrvatska

Sinoć je na Maksimiru u Zagrebu odigrano posljednje kolo Hrvatske lige. Dinamo je pobijedio Hajduk 3-1.

Uoči derbija policija i redarska služba na ulazu na južnu tribinu Maksimira splitskoj Torcidi i gostujućim navijačima Hajduka nisu dopustili unos nikakvih transparenata.

Na utakmicu je pristiglo nešto manje od dvije hiljade gostujućih navijača, koji su iz protesta odbili ući na stadion.

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Kako pišu hrvatski mediji, došlo je do sukoba između pripadnika Torcide i policije na odmorištu Desinec. Kako pišu, puno je ozlijeđenih.

Došlo je do masovnog sukoba između navijača splitskog Hajduka i policije. U sukobima je učestvovalo više stotina osoba. Kako javljaju iz policije, dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili, javlja Index.hr.

Desetak policajaca je povrijeđeno.

Sukob navijača i policije, Hrvatska - undefined

Foto: Index.hr: Sukob navijača i policije, Hrvatska

Kako piše policija, oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i automobilima vračali su se s utakmice u Zagrebu, a navijači su samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta 'Desinec' i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo fizički i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, izvijestila je zagrebačka policija.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba upotrijebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je povrijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi povrijeđeni su izvan životne opasnosti.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za kaznena djela i prekršaje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije