Pogledajte kako će izgledati novi najskuplji dres na svijetu: Odlučili su riskirati ovaj put

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako će izgledati novi najskuplji dres na svijetu: Odlučili su riskirati ovaj put
Foto: Real Madrid / Real Madrid

Real Madrid i Adidas planiraju napraviti revoluciju kad je riječ o dresovima za sljedeću sezonu.

Nakon nekoliko godina u kojima su plava, crna i ljubičasta boja prevladavale nad ostalim trendovima, za nadolazeću sezonu osmišljena su dva kompleta riskantnih krojeva i boja.

Prvi će, kako drugačije i ne može biti, biti bijeli. Ali odlučili su riskirati s drugom i trećom garniturom koja će biti narandžasta... i smeđa!

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Real je već igrao u narandžastom dresu prije deset godina, u sezoni kad je osvojena Décima. Boja je donijela sreću ekipi koju je i tada vodio Carlo Ancelotti.

Međutim, Kraljevski klub nikada u svojoj historiji nije igrao u smeđem izdanju. Adidas je posljednjih godina znao eksperimentirati s neobičnim bojama kad je riječ o Realovim dresovima.

Izmjenjivale su se crvena, roza, zelena i posebno narančasta kao najrizičnija, ali ovaj globalni sportski dobavljač ide korak dalje sa smeđom varijantom koja nije baš uobičajena u svijetu nogometa.

Treba imati na umu i da se ovaj rizičan potez sprema za sezonu u kojoj prodaja dresova obećava rušenje brojnih rekorda dolaskom ‘zlatne koke‘, francuskog superstara Kyliana Mbappéa. Dres Madriđana iz godine u godinu najprodavaniji je na svijetu, no predviđa se da će se prodaja višestruko povećati dolaskom Francuza u špansku prijestolnicu, pišu Sportske.

Zvijezda Real Madrida odabrala Maroko ispred Španije

Zvijezda Real Madrida odabrala Maroko ispred Španije

Najskuplja majica na svijetu

Real Madrid se trenutno može pohvaliti da ima najskuplji dres na svijetu, na kojemu zaradi više od 250 miliona eura godišnje zahvaljujući Adidasu i dvama sponzorima čiji logo nogometaši nose na prsima i na rukavu: Fly Emirates i HP.

Ove sezone Kraljevi bilježe procvat prodajom Bellinghamovih dresova. Englez je atrakcija ne samo u Španiji, već i na međunarodnoj razini, a on je i nogometaš čije se ime najviše prodaje. U službenoj trgovini na Bernabéuu već je oborio brojne rekorde. Zajedno s Mbappéom Real će apsolutno pokoriti tržište.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije