Željezničar siguran protiv Čelika, Sloboda odnijela bod s Koševa

Radiosarajevo.ba
Željezničar siguran protiv Čelika, Sloboda odnijela bod s Koševa
FOTO: Radiosarajevo.ba / FK Željezničar - NK Čelik
Šest utakmica 22. kola Premijer liga Bosne i Hercegovine odigrano je danas. Sarajevo i Željezničar svoje utakmice su odigrali na domaćem terenu. Bordo tim je ugostio Slobodu, dok je na Grbavici gostovao Čelik.

Sarajevo - Sloboda 0:0

Sarajevo je zaprijetilo u 12. minuti susreta, ali napadači Bordo tima nisu uspjeli iskoristiti dobar centaršut Halilovića. Dvije minute kasnije opet Halilović šalje dobru loptu u šesnaesterac, ali Rahmanović loše šutira.

novu priliku Bordo tim je imao u 20. minuti susreta. Šutirao je Hodžić sa distance, ali je njegov pokušaj završio pored lijeve stative gola Muminovića. Gosti iz Tuzle su zaprijetili preko Bekića dvije minute kasnije, ali bivši napadač Sarajeva nije bio precizan.

U 29. minuti Sarajevo je imalo novu priliku. Centaršut Kuzmanovića u pogodak nije uspio pretvoriti Velkoski. U 38. minuti Rahmanović pokušava udarcem iz daljine, ali lopta odlazi preko prečke gola Muminovića. Ostalo je nakon prvih 45 minuta bez golova na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sarajevo je zapprijetilo već u drugoj minuti nastavka. Halilović je odlično centrirao, ali napadači Sarajeva nisu na mjestu. Sloboda je mogla do vodstva u 58. minuti susreta. Šutirao je Husić, ali njegov udarac glavom odlično brani Pavlović.

Samo dvije minute kasnije prilika za Sarajevo. Emir Halilović je šutirao silovito, ali nije bio precizan. Halilović je u prilici i u 71. minuti susreta, ali još jednom šutira preko prečke gola Muminovića.

Sloboda je zaprijetila u 78. minuti. Iskosa sa desne strane je šutirao Dino Hodžić, ali njegov udarac odlazi preko prečke gola Pavlovića. Ostalo je do kraja utakmice bez golova na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Željezničar - Čelik 3:1

Željezničar je na Grabvici dočekao zenički Čelik. Prvi su zaprijetili gosti. Pokušao je Nemanja Anđušić, ali je njegov udarac odbranio Kjosevski. U 14. minuti prilika za Željezničar. Šutirao je Vranješ iz slobodnog udarca, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Čelika.

U 16. minuti prilika za Zajmovića, ali Dujaković sjajno zaustavlja njegov udarac. Plavi su do vodstva došli u 19. minuti susreta, a ovaj put Zajmović je uspio iskoristiti priliku. Čelik je zaprijetio u 27. minuti utakmice, još jednom je u prilici Anđušić, ali je i ovaj put siguran Kjosevski.

Novu priliku domaći su imali u 31. minuti. Pokušao je Ubiparip udarcem iz voleja, ali je šutirao preko prečke gola gostiju. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Željezničar na Grbavici.

Prvu priliku u nastavku imali su domaći u 49. minuti susreta. Šutirao je Ubiparip sa svega šest metara, ali nije uspio savladati golmana gostujuće ekipe. U 55. minuti nova prilika za domaće. Stevanović je šutirao sa 25 metara, ali nije bio precizan. Izabranici Admira Adžema do drugog gola došli su u 64. minuti susreta. Mrežu Čelika zatresao je Ubiparip nakon centaršuta Vranješa.

Željezničar je do trećeg gola došao u 68. minuti utakmice. Mrežu gostujuće ekipe odlično je zatresao Blagojević. Čelik je u 84. minuti smanjio rezultat, a svoju mrežu zatresao je golman Željezničara Vedran Kjosevski. Ostalo je do kraja utakmice 3:1 za Željezničar. 

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Borac - Zrinjski 1:1
Mladost - GOŠK 1:1
Vitez - Radnik 0:0
Sarajevo - Sloboda 0:0
Široki Brijeg - Krupa 1:1
Željezničar - Čelik 3:1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije