Zmajevi će pred kraj godine odmjeriti snage sa ekipama Turske i Španije

Anadolija
Zmajevi će pred kraj godine odmjeriti snage sa ekipama Turske i Španije
Fudbalska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine pred kraj godine definitivno imat će dvije jake test utakmice.

Fudbalski saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) saopćio je da su dobili zvanične potvrde za odigravanje prijateljskih mečeva s Turskom i Španijom.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog protiv Turske će igrati 11. oktobra, a Španija će im biti protivnik 18. novembra. Oba susreta BiH će odigrati na gostujućem terenu. Mjesta i satnice odigravanja utakmica u Turskoj i Španiji naknadno će utvrditi čelnici nacionalnih asocijacija protivnika popularno zvanih "zmajeva".

Prije toga, BiH će u 2018. godini igrati još prijateljske susrete s Bugarskom 23. marta od 17 sati u Razgradu, te pet dana kasnije sa Senegalom u francuskom Le Havreu.

BiH će ugostiti Crnu Goru 28. maja od 18 sati, najvjerovatnije u Zenici. Gost Južne Koreje u Seulu "žuto-plavi" bit će 1. juna.

Selektor Prosinečki spisak igrača za mečeve s Bugarskom i Senegalom trebao bi objaviti u ponedjeljak, 12. marta. Okupljanje stručnog štaba i reprezentativaca za predstojeća dva duela počet će od 19. marta u Razgradu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije