Pitali smo Faruka Hadžibegića hoće li pozvati Tahirovića iz Rome među Zmajeve. Ovo je njegov odgovor

7
A. S.
Pitali smo Faruka Hadžibegića hoće li pozvati Tahirovića iz Rome među Zmajeve. Ovo je njegov odgovor
Foto: EPA-EFE / Benjamin Tahirović, nova zvijezda Rome

Bosna i Hercegovina ima novog selektora, ali i dalje "milion pitanja". Takva situacija je i kada sa novim selektorom Farukom Hadžibegićem razgovaramo o novoj zvijezdi italijanskog nogometa Benjaminu Tahiroviću.

Hadžibegić zna šta želi, ali u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine još nemaju zvaničan stav nogometaša italijanske Rome oko kojeg se lome koplja između BiH i Švedske.

Benjamin Tahirović je još u decembru prošle godine za švedske medije potvrdio da je imao kontakt sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine.

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Faruk Hadžibegić: Želim i Džeku i Pjanića u timu, svaki igrač je bitan koji voli BiH

Faruk Hadžibegić: Želim i Džeku i Pjanića u timu, svaki igrač je bitan koji voli BiH

"Istina je da su me kontaktirali iz FSBiH. Bili su vrlo korektni i otvoreni. Još nisam odlučio za koju reprezentaciju ću igrati. Tu odluku ću donijeti zajedno s porodicom", rekao je Tahirović, koji pored bh. pasoša posjeduje i švedsko državljanstvo.

Ovo je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba potvrdio i Faruk Hadžibegić, koji kaže da je upoznat da u NSBiH postoji spisak od 10 igrača, uglavnom mladih, koji bi u budućnosti trebali nositi dres Zmajeva.

"Jedan od njih je i Tahirović. Razgovarao sam s ljudima iz NSBiH i kontakt sa tih 10 igrača postoji. U ovom trenutku je tamo kazati ko će od tih mladih zaigrati već u martu protiv Islanda, ali bih ja kao selektor bio sretan da na spisku budu dva nova imena u odnosu na posljednji spisak i da jedan od tih igrača bude upravo Tahirović ", priča nam Hadžibegić.

Faruk Hadžibegić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Faruk Hadžibegić

Na naše pitanje da li će ići u Italiju i u Rimu obaviti razgovor sa samim Benjaminom Tahirovićem, Hadžibegić kaže:

"Imam u planu da idem, ali je u ovim trenutku jako malo vremena da se obavi razgovor sa svim mladim kandidatima. Nama je svaki igrač bitan, pa i Tahirović, tako da će doći vrijeme da i s njim obavimo razgovor."

Utakmica sa Islandom je blizu, do 23. marta i meča u Zenici je nešto više od dva mjeseca, a ljudi u NSBiH ne trebaju čekati na odluke igrača i njihovih porodica, već sami moraju putovati Europom i tražiti nove snage kako bismo dobro otvorili kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

"Svaki dan sam na poslu, u kancelariji sam i tražim odgovore na sva pitanja. Voljan sam i da putujem, ali mnogo toga ne može se odmah. Potrebno je i vrijeme, a da dobre volje s moje strane postoji, to je evidentno. U suprotnom ne bih ni prihvatio ponudu koja mi je ponuđena da budem selektor", kazao je Faruk Hadžibegić za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije