Vico Zeljković o ostanku Ivayla Peteva na klupi Zmajeva

2
Radiosarajevo.ba
Vico Zeljković o ostanku Ivayla Peteva na klupi Zmajeva
Foto: Facebook / Vico Zeljković

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković na svečanosti "Jedna smo porodica" u Banjoj Luci, koju je organizovao FS RS govorio je o statusu selektora "zmajeva" Ivayla Peteva.

Vico Zeljković, prvi čovjek bh. fudbala, ostao je "zakopčan" kad je u pitanju sudbina Ivayla Peteva na klupi "zmajeva" iako se između redova dalo naslutiti da bugarski stručnjak uživa njegovo povjerenje.

"Imat ćemo sjednicu 29. decembra sa tačkom Dnevnog reda: 'Razmatranje statusa selektora'. Imamo situaciju da 31. decembra Ivaylu Petevu ističe ugovor, večeras i narednih dana održaćemo set sastanaka da vidimo da li ćemo u Novu godinu ući sa novim ugovorom za postojećeg selektora ili će biti promjene na osnovu isteka ugovora", rekao je predsjednik FS BiH.

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ivaylo Petev napustio BiH: Selektor na zasluženom odmoru

Ivaylo Petev napustio BiH: Selektor na zasluženom odmoru

Prema njegovim riječima, godina na izmaku je za "zmajeve" bila dosta uspješna.

"Sigurno je da je ova godina bila uspješna osvajanjem Lige nacija i prolaskom u grupu A napravljen dobar rezultat, a samim tim je omogućeno da imamo bolji status na izvlačenju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Grupa koja je dobijena je dobra (Portugal, Island, Slovačka, Luksemburg i Lihtenštajn), postoje realne šanse da se po prvi put reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo i to će biti glavni cilj bez obzira da li će to biti stari selektor Petev ili neki novi selektor.

Prva dva mjesta vode direktno na EURO 2024, a imamo i šansu kroz baraž zbog osvajanja Lige nacija. Tako da će intencija u kvalifikacijama koje traju od marta do novembra, tj. šest mjeseci, biti da se pokuša ostvariti rezultat i po prvi put u istoriji izbori plasman na Evropsko prvenstvo", dodao je Zeljković, piše Mondo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije