Prva reakcija Vice Zeljkovića: Ivaylo Petev nije smijenjen, ali smo mi ti koji donosimo odluku

5
A. S.
Prva reakcija Vice Zeljkovića: Ivaylo Petev nije smijenjen, ali smo mi ti koji donosimo odluku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vico Zeljković

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković danas je i zvanično predstavio Faruka Hadžibegića kao novog selektora A reprezentacije.

"Novu godinu započinjemo u dobrom raspoloženju. Imali smo redovnu sjednicu Izvršnog odbora i imenovali smo Faruka Hadžibegića za novog selektora. Čestitam mu i želim puno sreće u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Cilj je jasan – želimo napraviti historijski rezultat i prvi put se plasirati na Euro. Neće biti lako, ali ne želimo unaprijed tražiti izgovore. Imamo vjeru u selektora i vjerujemo da će naći dobar model. Moram da istaknem da je IO jednoglasno podržao izbor Hadžibegića za selektora i to puno govori o našem jedinstvu”, rekao je Zeljković.

Osvrnuo se i na prethodni period.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

"Moram se osvrnuti i na prošlu godinu. Hvala Ivaylu Petevu, bivšem selektoru koji je tu bio dvije godine i s kojim smo imali korektne rezultate. U kvalifikacijama nismo uspjeli da odemo na SP, a poslije smo zadržali selektora i u Ligi nacija smo napravili iskorak i dobar rezultat.

Ovako je glasao Izvršni odbor NSBiH u izboru Faruka Hadžibegića za novog selektora

Ovako je glasao Izvršni odbor NSBiH u izboru Faruka Hadžibegića za novog selektora

Sigurno da smo u prethodnih 10-15 dana puno razmišljali, šta i kako dalje. Obavio sam niz sastanaka s Misimovićem, koji je tu moj prvi saradnik i ovo nije bila laka odluka. Svaka odluka donosi rizik i nijedna nema garanciju za uspjeh. Mi stojimo iza ovoga. Stajali smo i iza Peteva, čiji je dolazak prošao u nefer atmosferi. Napravila se negativna atmosfera, ali uspjeli smo tu sliku kroz dvije godine promijeniti", rekao je Zeljković i nastavio:

"Naravno da se može postaviti pitanje zašto je došlo do promjene, ali Petevu je istekao ugovor s 31. decembra. Mi ga nismo smijenili. Konstatovali smo rezultat i stava smo da nam treba novo lice i nova energija, da pokušamo u ovim kvalifikacijama, koje će biti guste, da iskoristimo sve ono što nam se otvori", zaključio je Zeljković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije