Ko je prijetio smrću Vici Zeljkoviću: "Prijetnja njemu je prijetnja cijeloj RS"

7
Radiosarajevo.ba
Ko je prijetio smrću Vici Zeljkoviću: "Prijetnja njemu je prijetnja cijeloj RS"
Foto: FSRS / Dragan Banjac u društvu Vice Zeljković

Vico Zeljković predsjednik fudbalskih saveza RS i Bosne i Hercegovine zaprijetio je tužbama jer smatra da prolaazi kroz svojevrsni medijski linč.

Najmlađi predsjednik pomenutih organizacija poslije niza kritičkih tekstova, navodno je dobio i ozbiljne prijetnje i to smrću.

"Sve ono što je dobro i valja je izloženo napadima i omalovažavanju. Patologija je prijetiti nekome likvidacijom, ali se te prijetnje moraju krajnje ozbiljno shvatiti. Osuđujem bilo kakav vid nasilja u fudbalu, samim tim i prijetnje koje dobija predsjednik FS RS i FS BiH. Odavno nisam vidio mlađeg i angažovanijeg čovjeka, posvećenijeg fudbalu, kao što je to Vico Zeljković, ali očigledno to nekima ne odgovora i oni bi napadima na njega da postanu slavni. Pogrešan put su odabrali. Svaka prijetnja i loša riječ upućena prema predsjedniku Zeljkoviću je isto to i prema Fudbalskom savezu RS, ali i RS. Čovjek je za kratko vrijeme uradio toliko dobrih stvari da ih ovaj medijski linč jednog čovjeka ne može sakriti ni omalovažiti", rekao je Dragan Banjac, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza bh. entiteta RS.

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Nakon trijumfa BiH: Pogledajte kako je Vico Zeljković slavio sa Zmajevima u svlačionici

Nakon trijumfa BiH: Pogledajte kako je Vico Zeljković slavio sa Zmajevima u svlačionici

Posebno čudi činjenica da su se "hrabri napadači" odvažili da napadnu Zeljkovića kada su rezultati njegovog rada više nego uočljivi i donose progres fudbala u RS i BiH.

"Dolaskom Zeljkovića u savez prvi put smo dobili sponzore, obezbijedio je sredstva za plaćanje 50 odsto kotizacija i troškova službenih lica, pokrenuto projekat izgradnje 20 terena sa vještačkom travom, terene sa hibridnom podlogom premijerligašima iz RS… Klubove je stavio na prvo mjesto, pomaže im i u doniranju lopti, sportske opreme, rekonstrukciji prostorija… Dugačak je niz dobrih stvari koje su sve došle sa Zeljkovićem, a u prošlosti ih nije bilo.

Obezbijedio je i generalnog sponzora lige, prvi put u 30 godina FS RS. To nisu male stvari, to su kapitalni projekti. I očigledno je da to nekome smeta. Mi u fudbalu i Savezu znamo jako dobro ko su ti pojedinci i 'udruženja' kojima ovakva situacija ne odgovora. Svaki napad na Zeljkovića doživljavam kao napad i na sebe, ali i na savez i dajem mu bezrezervnu podršku. Na kraju želim da pošaljem poruku predsjedniku Zeljkoviću da izdrži, svi smo uz njega i pobijedićemo! Sve ovo će nas samo dodatno ojačati i ujediniti", istakao je na kraju Dragan Banjac za Srpsku info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije