Pep Guardiola otkrio ko je najveći rival Citiya u Ligi prvaka: Nije ni Real Madrid ili PSG i Bayern

0
Radiosarajevo.ba
Pep Guardiola otkrio ko je najveći rival Citiya u Ligi prvaka: Nije ni Real Madrid ili PSG i Bayern
Foto: EPA - EFE / Pep Guardiola

Manchester City se definitivno smatra jednom od najboljih ekipa posljednjih godina, a nedavno su uspjeli i da po prvi put osvoje Ligu prvaka.

U sezoni 2022/2023 Manchester City je prvi put osvojio trofej najelitnijeg klupskog takmičenja, dok su prošle sezone eliminisani u četvrtfinalu od strane Real Madrida.

Sada je stigao novi format i takmičenje je prošireno sa 32 na 36 ekipa. Igra se u ligaškom sistemu, pa će svi biti u jednoj tabeli na kraju, a osam prvih ide direktno u osminu finala. Timovi od 9. do 24. mjesta razigravaju za popunjavanje preostalih pozicija.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Isto tako vrijedi spomenuti da se igra više utakmica, te će svi imati najmanje po osam utakmica. Što se tiče Cityja, mnogi ekipe poput Real Madrida, PSG-a i Bayerna vide kao njihovog najvećeg rivala u Ligi prvaka. Trener Pep Guardiola vjeruje da je to zapravo Arsenal.

"Svake godine Arsenal je sve bolji, jer puno ulažu. Moram priznati da me to malo i brine. Doveli su mnogo kvalitetnih igrača. Imam dobro mišljenje o njima i vjerujem da će nam baš oni biti istinski rivali", riječi su španskog stručnjaka.

Popularne ‘Topnike’ predvodi Guardiolin bivši saradnik i sunarodnjak Mikel Arteta, kojeg Pep izuzetno cijeni i svjestan je da je postao izuzetan taktičar i trener budućnosti, piše Am sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije