Održan ključni sastanak: Loše vijesti za Vahida Halilhodžića

6
Radiosarajevo.ba
Održan ključni sastanak: Loše vijesti za Vahida Halilhodžića
Foto: EPA / Vahid Halilhodžić

Privodi li se sapunica oko Vahida Halilhodžića kraju? Prema informacijama koje je objavio marokanski novinar Hamza Hachlaf, održan je sastanak na kojem su učestvovali predsjednik Marokanskog nogometnog saveza Fouzi Lekjaa i bivši trener Dinama.

Sastanak nije prošao dobro za bosanskohercegovačkog stručnjaka koji će navodno u narednim danima biti smijenjen s klupe marokanske fudbalske reprezentacije.

Da je smjena smo pitanje vremena, javlja i marokanski portal Lions de l'Atlas, a već se zna i ko će u Kataru voditi reprezentaciju koja je u grupi s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Odluka je, kako javljaju Marokanci, pala na Andréa Villasa-Boasa. Ovaj 44-godišnji Portugalac je u svojoj karijeri vodio Academicu, Porto, Chelsea, Tottenham, Zenit, Shanghai SIPG i Marseille.

"Boas će morati preuzeti kontrolu nad marokanskom reprezentacijom tako što će ponovno otvoriti vrata Hakimu Ziyechu i Noussairu Mazraouiju", dodaje Lions de l'Atlas.

Podsjetimo, Vahina je pozicija postala nesigurnom upravo zbog razilaženja s navedenim zvijezdama koje je još ranije odstranio iz ekipe.

Halilhodžić je izborio svjetska prvenstva s četiri različite reprezentacije - Obalom Slonovače, Japanom, Alžirom i sada Marokom, ali momčad je dosad na glavnom turniru vodio samo jednom, s Alžirom, prenose Sportske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije