Vahid Halilhodžić ih odveo u Katar, a opet se priča o njegovoj smjeni

Radiosarajevo.ba
Vahid Halilhodžić ih odveo u Katar, a opet se priča o njegovoj smjeni
Foto: EPA-EFE / Vahid Halilhodžić

Vahid Halilhodžić odveo je nedavno Maroko na Svjetsko prvenstvo u Kataru i tako postao prvi u historiji fudbala koji je uspio da se za završni planetarni turnir kvalifikuje sa četiri različite reprezentacije.

Maroko je smješten u Grupi F zajedno sa Belgijom, Kanadom i Marokom, međutim, ponovo se postavlja pitanje da li će Vaha voditi tim na Svjetskom prvenstvu.

U čak dva od tri prethodna slučaja, Halilhodžić je dobijao otkaz uoči Mundijala, a sve više se priča da bi istorija mogla da se ponovi.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Marokanska javnost Halilhodžiću zamjera što je iz tima otjerao najveće zvijezde - Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija - i zbog toga neki od njih traže odlazak Bosanca sa selektorske klupe.

"Vahid Halilhodžić ima podršku Fudbalskog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo ko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi. Uveliko radimo na tome da se neki igrači vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i biće popravljeni kako bi se Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija i ostali vratili u reprezentaciju", rekao je prvi čovjek marokanskog fudbala Fouzi Lekjaa.

Halilhodžić je prethodno dobijao otkaz u reprezentaciji Obale Slonovače i Japana uoči Mundijala, dok je na Svjetskom prvenstvu vodio samo Alžir i to do osmine finala 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije