Vahid Halilhodžić izbacio igrače iz reprezentacije Maroka, pa naljutio navijače

0
Radiosarajevo.ba
Vahid Halilhodžić izbacio igrače iz reprezentacije Maroka, pa naljutio navijače
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Vahid Halilhodžić

Vahid Halilhodžić objavio je spisak nacionalne selekcije Maroka za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gvineje Bisao i Gvineje.

Međutim, na spisku nema nekoliko zvijezda poput Hakima Ziyecha iz Chelsea, Noussaira Mazraouija iz Ajaxa te Aminea Harita iz Marseillea, a navijači ove afričke selekcije nisu baš zadovoljni odlukama bh. trenera, piše Reprezentacija.ba.

Poznato je da je Vahid Halilhodžić, kao selektor reprezentacije Maroka, već ranije imao sukob sa najboljim igračem Ziyechom i praktično ga prekrižio sa spiska.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

“Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Postoji neka granica koja se ne smije preći. Neprihvatljivo je odbiti trenirati i ne davati maksimum za svoju selekciju”, kaže Vaha i osvrće se na nepozivanje bočnog igrača Ajaxa Mazraouija:

“On je dobar igrač. Rekao mi je da se povrijedio, a odbio je igrati susrete kada su ljekari rekli da je spreman. Šta da vam kažem?” Novinare je zanimalo i zašto na spisku nema napadača Harita.

“Vi pitate za Harita? Proveo je četiri godine u reprezentaciji. Jeste li vidjeli njegovu statistiku?”, jasan je bio Halilhodžić. Inače, Harit je za Maroko odigrao 11 utakmica i nije postigao nijedan gol.

Halilhodžić je na kraju dodao da je čuo za mnoge kritike na njegov račun, ali da nema mnogo selekcija u ovom trenutku koje su u zadnje dvije godine bolje od Maroka. Trener iz BiH je na klupi Maroka ostvario devet pobjeda, pet remija i jedan poraz uz gol razliku 23:8.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije