Vahi Halilhodžiću stigla neočekivana podrška

3
Radiosarajevo.ba
Vahi Halilhodžiću stigla neočekivana podrška
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vahid Halilhodžić

Aktuelnom selektoru reprezentacije Maroka Vahidu Halilhodžiću stigla je neočekivana podrška.

Dobio ju je od predsjednika Nigerijskog fudbalskog saveza Amajua Pinnicka.

U borbi nezadovoljnih zvijezda koje su odbile odazvati se na poziv u baražu za SP protiv DR Konga i selektora, Pinnick ima vrlo jasan stav, iako u Marokanskom fudbalskom savezu čak razmišljanju ''žrtvovati'' Halilhodžića nakon izborenog Mundijala da bi se nezadovoljnici poput Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija vratili pod okrilje reprezentacije, prenosi Sport1.

U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

"Gdje je Ziyech nakon što se Maroko plasirao na Svjetsko prvenstvo? Momak kaže da je veći od svoje države. Pa Eric Cantona i David Ginola su 1998. govorili kako je Francuska bez njih ništa i što se dogodilo? Osvojili su Svjetsko prvenstvo. Niko nije neophodan", rekao je Pinnick.

Situaciju oko Halilhodžića nedavno je pokušao smiriti predsjednik Marokanskog nogometnog saveza Fouzi Lekjaa koji je rekao da Halilhodžić ostaje na selektorskoj klupi, ali da vrata reprezentacije igračima nisu zatvorena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije