Novi trener Želje Ivković: "Situacija nije lagana u Klubu"

0
Radiosarajevo.ba
Novi trener Želje Ivković: "Situacija nije lagana u Klubu"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Tomislav Ivković

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas se medijima predstavio Tomislav Ivković, novi trener Fudbalskog kluba Željezničar.

Hrvatski stručnjak na predstavljanju otkrio je svoju viziju i saopštio kako će pokušati postepeno da oporavi Željezničar.

“Složili smo se kako situacija u Klubu nije lagana. Period je veoma kratak, mi smo u zaostatku sedam dana što se tiče rada, ali zbog situacije koja se dešavala, krenuli smo danas. Cilj je da u što kraćem roku napravimo selekciju igrača i vidimo ko treba ostati, piše Scsport.ba.

Krećemo od nule. Morat ćemo napraviti selekciju igrača, vidjeti na koga možemo računati od mladih igrača i da li oni zaslužuju šansu. Navijači moraju imati strpljenja. To su ljudi koji žele uspjeh svog kluba. Ova situacija nije došla preko noći, neće tako ni otići”, rekao je Ivković, a onda se osvrnuo i na situaciju da je obavio razgovor sa svojim nekadašnjim saigračima:

“Poznajem sedam osam proslavljenih igrača Želje. Da sam njih slušao, nikad ne bih došao ovdje“.

Ivković je na pitanje novinara o borbi za trofeje i Evropu poručio kako to nije moguće bez mnogo pojačanja, što je teško za očekivati.

Borba za titule nije moguća ako nema 10 igrača. Ostali su igrači koji su završili na sedmom mjestu, a ja se sad trebam boriti za titulu, pa ja nisam Copperfield. Kada bi se dovelo 10 novih igrača moglo bi, ali kako dovesti 10 novih igrača kada klub nema novca”, ističe Ivković i nastavlja:

“Klub zarađuje od svojih igrača. Na taj način puniš budžet. Vrlo je teško. Imamo Dinamo, njegov igrač u startu vrijedi 5 miliona, a Hajdukov 500.000. U organizaciji je razlika”, izjavio je Ivković.

Željezničar je nedavno potpisao sporazum sa ekipom iz Gane, Medeamom. Da li je moguće da će Plavi tamo tražiti pojačanja, Ivković je otkrio:

Gana je poznata po kvaliteti igrača, imali su godinama dobre igrače. Ima i Rijeka dogovor sa Nigerijcima, ali su samo jedan ili dva tu zaigrali. Bitno je da neko predloži, da ga dovede i da se on pokaže. Ako nema kvalitet, nema šta tu tražiti. Saradnju mi možemo sklopiti sa mnogo toga, ali šta dobijamo”.

Kada je u pitanju trenutni sastav, hrvatski stručnjak tvrdi:

“Ne mogu procijeniti igrače za sedmicu ili dvije. Moram ga vidjeti kako se ponaša na treninzima i utakmicama. Svi volimo igrače na utakmice i svi igrači koji dolaze na kvalitet, mogu doći. Ako će mi popunjavati grupu za trening, ne treba mi. Sa mladim igračima mogu popuniti roster, što će mi neko dolaziti da bude broj”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije