Nije bio ofsajd: Prošlo je sedam godina od čuvene utakmice protiv Nigerije

0
Radiosarajevo.ba
Nije bio ofsajd: Prošlo je sedam godina od čuvene utakmice protiv Nigerije
Foto: PrtScr / Ponisten cist pogodak Dzeke

Nogometna reprezentacija BiH na današnji dan, prije sedam godina, odigrala je svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a nju je obilježio detalj kojeg se navijači Zmajeva svih ovih godina sjećaju.

Zmajevi su na svom debitantskom nastupu prvo igrali meč protiv Argentine, gdje su doživjeli poraz 1:2, a onda je uslijedio meč protiv Nigerije, piše sport1.

Izabranici Safeta Sušića solidno su izgledali na početku meča, a u 21. minuti se zatresla mreža Nigerije. Edin Džeko je postigao pogodak, ali on je bio poništen zbog nepostojećeg ofsajda.

Sedam minuta nakon poništenog gola, Nigerije je povela. Emmanuel Emenike je asistirao, a Peter Odemwingie je postigao pogodak za Nigeriju.

Nekoliko mjeseci kasnije, glavni sudija sa utakmicee Peter O'Leary s Novog Zelanda, priznao je da je napravio veliku grešku.

"Očita greška. Asistent je digao zastavicu i dosudio sam ofsajd. Nisam bio taj koji je digao zastavicu, ali bio sam glavni sudija i odgovoran sam za to. Da sam bio u boljoj poziciji, vidio bih šta se dogodilo i ne bih dosudio ofsajd", objasnio je tada O'Leary.

Prisjetimo se te utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije